Emma-Sara Sjöberg inför V86 onsdag 3 februari 2021


Hon avslutade 2020 med sex raka segrar varav två inom V75. Nu är Emma-Sara Sjöberg sugen på att starta en ny segerrad.

– Han överraskar mig positivt varje gång, jag hoppas att han kan göra det igen, säger succétränaren från Sala om Red Hot Roadster, en av onsdagens favoriter på V86®.

Till vardags är hon lågstadielärare med två tävlingshästar och ett fölsto som hobby. I december fick Emma-Sara Sjöberg uppleva något hon knappt kunnat drömma om.

Dark Roadster och lillebror Red Hot Roadster vann varsin gång på V75 under Winter Burst och satte punkt för två fantastiska månader då stallet gick obesegrade från sex lopp.

– Det var lite obeskrivligt, det som hände i november och december, säger Emma-Sara Sjöberg och pausar länge.

– Det finns inte ord.

Framgångarna har till och med lett till att barnen i förstaklassen fått upp ögonen för travsporten.

– Några har förstått. Det var ett par som hade sett hästarna vinna på tv. En hade en travintresserad mormor som hade tipsat.

Efter succén fick Dark Roadster en paus och är nu nära comeback.

– Jag anmälde honom i veckan, men med spårförbehåll så han kom inte med. Men hästen mår jättebra och är redo att tävla igen. Däremot är han inte så hårt tränad så planen är att göra ett eller två lopp i normal omgivning innan vi provar V75 igen.

”Ett test inför säsongen”
Lillebror har däremot fått tävla vidare och fick stallets segerrad bruten utan egen förskyllan då han åkte på en punktering i ett lopp på Solvalla 13 januari.

I onsdags var han tillbaka och bjöd på en ettrig spurt, men kunde inte nå ledande storfavoriten Jacoby Keeper i en snabb avslutning.

– Han var jättebra. Jag läste att hästen avslutade 1.10,2 sista 600 och jag är faktiskt överraskad att han kunde spurta så snabbt. Det är en väldigt stor häst, över 1.70 hög, och han har inte alls lika lätt för sig här hemma som sin storebror som är mycket mindre och kvickare i benen. Vi har alltid tänkt att Red Hot Roadster inte är så speedig, men han verkar lära sig det också, berättar Sjöberg som nu testar att starta sin häst vecka-vecka.

– Det är ett litet frågetecken. Han har aldrig startat så tätt förut. Vi provar som ett test inför säsongen och det kan ju vara positivt också, vi får se.

Vill slippa brodden fram
Då får vi hoppas att eleverna ligger i sina sängar när frökens häst går ut som favorit i V86-6 med start 21.26 på onsdagskvällen. Men favoritskapet är inget som tränaren verkar omfamna.

– Nej, jag slår hellre ur underläge. Och jag tycker att motståndet ser riktigt tufft ut, det är några riktigt bra emot. Men min häst var fin i ett lugnt jobb i söndags så jag hittar inget som talar för att han ska vara sämre, bara inte banan ställer till det.

Just underlaget kan vara frågetecken då det föll massvis med snö över Solvalla på tisdagen.

– Väderleksrapporten säger att det ska vara uppehåll under onsdagen och det hoppas jag stämmer. Hästen var nämligen inte lika fin som vanligt i värmningen näst senast, och då låg det en decimeter snömodd på banan. Han sprang med brodd runt om för första gången då, men senast var banan bättre och då kunde vi skruva ur brodden fram. Jag hoppas på ett liknande underlag som i onsdags så att vi kan köra likadant. Blir det väldigt moddigt med dåligt fäste så tror jag inte att han gillar det, säger Emma-Sara Sjöberg, som motvilligt medger att det kan vara dags att börja stapla segrarna igen:

– Jag ligger alltid lågt, men omöjligt är det inte, det kan jag väl säga.

Robin Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.