Dion Tesselaar inför V86 onsdag 29 september 2021


På onsdagen den 29 september 2021 så bjuds det på dubbeljackpot på V86. En vinnare kan bli 20 miljoner rikare. Ett av de åtta loppen är finalen i Breeders Course och där dyker intressante Gio Cash upp.

– Det är en stor talang. Han vann lätt i debuten och jag reser för att vinna, säger hästens tränare Dion Tesselaar.

Dion Tesselaar är en av de mest framgångsrika tränarna i Holland. Han har drygt 40 hästar i träning och tävlar i Tyskland och en del i Frankrike. När tillfälle ges så åker han gärna till Sverige.

– Travsporten i Sverige är fantastiskt fin och jag vet att jag måste ha en väldigt bra häst om man ska ha någon chans i loppen. Både tränarna och kuskarna håller världsklass.

Holländaren inriktar sig på unghästar och han har tränat fram flera talanger och på onsdag V86® avgörs på Solvalla och Jägersro har Tesselaar en spännande tvååring med sig.

– Gio Cash är en talang, ingen tvekan om det, men har svårt att ranka honom bland de bästa jag har haft tidigare. Han har bara gjort en start och har mycket kvar att bevisa.

I debuten vann Gio Cash lekande lätt på 1.14,8/1609 meter autostart efter en resa i andrapar utvändigt på hemmabanan Wolvega.

– Han vann väldigt enkelt och hade krafter kvar. Än så länge har han inte visat några svagheter och framförallt är han snabb.

Långresan oroar inte
Nu blir det en lång resa för Gio Cash och det är ingen som oroar tränaren.

– Det tar ju nio timmar till Jägersro och det är lång tid, men jag ser inte det som något problem. Det är en cool häst och jag hade aldrig gjort det om jag hade varit tveksam på hur det påverkat honom.

Är han snabb från start?

– Han öppnade bra i debuten och jag har även testat honom bakom bilen innan debuten och då öppnade han kvickt.

Har du någon taktik på förhand?

– Jag kommer att ladda från start och skulle jag komma till ledningen kan jag tänka mig att köra där.

Hur värderar du chansen?

– Oj, det är svårt. Jag har lite dålig koll på vad han möter. Jag hoppas och tror att han kan springa en 1.13-tid på Jägersro som är en snabbare bana än Wolvega och jag hoppas det ska räcka långt.

Joakim Brundin, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.