Daniel Wäjersten inför V86 onsdag 28 juli 2021


Daniel Wäjersten går mot ett nytt starkt år som tränare och närmar sig fem miljoner kronor inkört för stallet. Den här onsdagen har han med sig tre hästar till V86 Boden. En toppfyraåring, en lovande treåring – och ett riktigt spännande nyförvärv.

Bergsåkers Daniel Wäjersten har bra form på stallet. När det travades på hemmabanan i torsdags blev det tre segrar, dit inkluderas segern i finalen av Norrlands Elitserie med löftet Immanuel K. Den här onsdagen bär det av mot Boden då landets nordligaste travoval huserar veckans V86.

Senaste starten orsakade huvudbry
Wäjersten har tre hästar med sig och en av dem är fyraårige toppen 7 Global Badman (V86-4) som i fjol segrade i en E3-final. Global Badman startade så sent som i torsdags, men det framträdandet innebar lite huvudbry för tränaren. Hästen slog på en galopp in över den sista bortre långsidan.

– Global Badman hoppade där 900 kvar när det blev en tempoväxling. Det kom lite oväntat får jag säga så jag får sätta ett litet frågetecken inför den här starten. Han kändes i alla fall bra före galoppen. Hästen får gå tillbaka till skor bak nu vilket vi hoppas ska funka bättre, men vi har inga direkta segerförhoppningar i det här loppet.

Siktar ni mot uttagningarna till derbyt efter detta?

– Vi får se lite grann med det och hur det funkar den här gången. Det är ju en väldigt kapabel häst, men han är samtidigt inte någon lätt häst.

Treårige 11 Bowling de Luxe (V86-6) har påbörjat sin tävlingskarriär mycket lovande. Det har blivit två segrar på totalt fyra starter, men nu har det gått ett par veckor sedan senast vi såg hästen. Anledningen är att Bowling de Luxe fick en infektion inför en tilltänkt start på Solvalla i slutet av juni.

– Bowling de Luxe har varit sjuk inför det här och fått stå över en del jobb. Hästen vilade i fjorton dagar då han stod med feber men har tränat på lugnt senaste två veckorna och har känts ganska fin då. Det är en häst som har hög kapacitet och som vi har förhoppningar på framöver men han kommer väl inte med någon superform den här gången direkt och fick ju dessutom ett bakspår. Vi ligger lite lågt.

Gör spännande debut för Wäjersten
Stallets kanske mest intressanta bud hittas i försöket till Bronsdivisionen. Sexårige 6 Il Duce Boko (V86-8) är en nykomling i stallet. Hästen vann i fjol bland annat en Klass 2-final för sin tidigare tränare Conrad Lugauer och gör nu efter ett litet uppehåll, debut för Bergsåkerstränaren.

– Il Duce Boko har jag haft cirka två månader nu och han behövde inte vila något alls, hästen var väldigt bra tränad och kunde börja direkt. Han känns jättefin i träningen här hemma. Han var inne på Bergsåker i ett 1.18-jobb i veckan, var lite seg och trög då men vi hoppas att han ska tagga till lite nu till loppet. Han kommer nog väldigt långt på sin grundkapacitet och jag tror absolut att han är mogen att kunna vinna ett försök i Bronsdivisionen direkt, även om det är bra hästar emot; Swagger har ju övertygat till exempel. Il Duce Boko är lite svårbedömd ännu för mig med tanke på att det är första starten, men det ska bli intressant att testa honom här i alla fall.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.