Claes Svensson inför V86 onsdag 28 april 2021


Ledningen är något som Golden Guard gillar. På onsdagen startar Vaggerydshästen på V86 och laddas för favoritpositionen.

– Golden Guard har aldrig förlorat i spets och det är givet att sikta dit även den här gången, säger hästens tränare Claes Svensson.

Claes Svensson syns inte lika mycket i hetluften längre. Stjärnhästen Moving On vann lopp i parti och minut och tävlade även mycket bra i Frankrike är numera avelssto. Förra året vann han V75-lopp med King Of Everything och den hästen hade Claes stora förväntningar på.

– Tyvärr slog han upp en gaffelbandsskada i finalen av Sprintermästaren. Han var på gång i början av det här året, men fick en reaktion. Nu ska han få en chans till och jag har släppt ut honom i hagen och kommer han tillbaka kommer det inte att ske förrän nästa år. Moving On står i Frankrike och har gjort så hela tiden och väntar föl efter Fabulous Wood.

Stallet rymmer för dagen 30 hästar och det är mest unghästar.

– Jag har 17 tvååringar och 5 treåringar och det känns stimulerande och jag gillar att träna unghästar, resten är starhästar och jag tycker att de som tävlar gör det bra och jag hoppas dom håller i hela året.

Stallets bästa häst för dagen är Golden Guard (V86-6) som har inlett året på bästa sätt med två raka segrar och vid bägge loppen har han haft full fart över mål och krafter kvar.

– Jag var lite överraskad att han vann årsdebuten. Läget var chansartat och tufft motstånd. Nu löste det sig bra samtidigt som några av de tuffaste konkurrenterna gjorde bort sig. Han behöver inte skämmas för det, hästen spurtade storstilat. Gången efter tog han ledningen och vann lätt med krafter kvar. Jag tycker nog att han är väldigt nära toppformen.

Sonen Jonathan i sulkyn
Claes Svensson kör inte själv, det gör sonen Jonathan Bardun och gör det med bravur.

– Golden Guard var besvärlig i början av karriären och jag valde att låta andra kuskar köra honom ibland. Ägaren ville ge Jonathan chansen och han körde honom första gången i slutet av 2019 på Örebro 2019 och därefter är han förstakusk och det finns ingen anledning att byta, Jonathan gör det jättebra.

Golden Guard utvecklades en hel del på våren förra året och så pass att Svensson valde att prova hästen i derbykval.

– Han var bara anmält till derbyt och vi tog chansen. Han slutade trea med mersmak och hade det löst sig lite bättre så hade han varit tvåa bakom Global Adventure. Det var lite tjurig samtidigt visade hästen att han duger även i lite tuffare konkurrens.

Onsdagens uppgift ser passande ut och taktiken är given.

– Det är spets som gäller, Golden Guard är riktigt snabb ut och helst hade jag velat ha ett spår lite längre in, men jag tror ändå att han tar ledningen. Han är obesegrad i den positionen och jag hoppas och tror att han är det efter onsdagens lopp också.

Joakim Brundin, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.