V75 Tips lördag 4 juni 2016 på Mantorp


Så var det dags, äntligen! Nästan så att det känns som premiär med lite nerver men allt är som det ska – vi återkommer nu med våra tidigare så uppskattade gratis V75-tips. Det har gått en tid sedan sist, nu återstår att se om bruset kommer återuppstå – det står redan klart att tipsen kommer göra det iaf. Vi har gått igenom startlistan för V75 och grävt upp våra initiala tankar om V75 4 juni 2016 kommer kommer att avhandlas på Mantorptravet nu på lördag. Ni finns våra travtips nedan indelade per avdelning.

V75-1
Här i dagens första V75-avdelning så handlar det om ett lopp över medelhäcken (2 140 meter) och det är voltstart som tillämpas för att släppa iväg kombattanterna. Det stora skriket inför omgången är onekligen den tidiga favoriten i loppet Day or Night in (häst:10) men här tror vi att man ta bort hästen på läget. Loppet i sin helhet är ganska öppet på förhand om man endast tittar på startfältet med ett par hästar som sticker ut men har man gjort sin hemläxa så tycker vi att det finns ett roligt spikförslag direkt här i inledningen. Vårt drag, och enda streck på kupongen finner vi i Edge Boko (håst:3) som styrs av voltstarts-specialisten Erik Adielsson som vi är övertygade om kommer hitta till ledningen tidigt med sin häst. Väl i front på en snabb sommarbana kommer det bli omöjligt att hinna ikapp hästen. 25% på V75-spelet är allt för intressant för oss för att inte spika en spelvärd häst. Garderar man så tar man båda redan nämnda men man kan även överväga att strecka Othello Face (häst:6) med Veijo Heiskanen i lådan. Hästen är startsnabb och med tanke på springspåret så kan detta mycket väl vara den tidiga ledaren, alternativt hitta ned i rygg på vårt drag. Rensaren i loppet finner vi i händerna på Örjan Kihlström, vi pratar såklart om Snyting (häst:8) som dock dras med ett byngligt utgångsläge.

V75-2
Dagens andra lopp inom V75-spelet handlar om en tillställning över medeldistans likt föregående lopp, här tar man dock hjälp av startbil för att släppa iväg hästarna. Det tidiga och stor favoritskapet har Fridericus (häst:5) med Veijo Heiskanen tagit hand om. Med all respekt för Veijo som är en av våra absoluta favoriter som travtränare så tror vi att det blir torsk på lördag. Hästen må gynnas av just medeldistans vilket bör vara favoritdistansen sett till tidigare prestationer. Vi låter oss dock inte imponeras över de senaste starterna och vi går som vanligt mot pengarna – här tycker vi det finns intressanta motbud. Första utmanare är möjligen skriket British Steel (häst:6) vilken Micke Nybrink varnade för i eftersnacket på V86. Hästen har gjort två bra lopp utan vinst och vi gissar att Johan Untersteiner som kör kommer köra vad tygen håller för från start för att försöka sig på en ledning, invändigt lär han få svar från favoriten vilket kan göra att Veijos häst felar – vilket vi håller en tumme för. Hästen är intressant och hittar den en passande position från start så blir den att räkna med. På vårt system ska även Star Advisor Joli (häst:9) med, Niclas Benzon i jollen vilket kanske inte är någon toppkusk att tala om men hästen är helt klart potent och spår-9 är ett perfekt smygläge även om spåret statistiskt svikit på senare tid och ofta överskattas hästar från detta ”smygläge”. Hästen återkommer nu efter att ha strukits senast för halsinfektion och frågan är var hästen står formmässigt. Vår kioskvältare i loppet bland resterande är mycket intressanta Unique Julia (häst:7) som endast spelas på 2% vilket vi anser gör hästen extremt intressant. Starten är dock avgörande och Ulf Ohlsson får förlita sig på turen då hästen står långt ut på vingen och man kan knappats påstå att hästen är startsnabb då det kritiska momentet för vårt drag är minst sagt i starten, dock gör ju läget att spelet på hästen hålls nere. Förstastrecket för oss i loppet hittar vi händerna på Erik Adielsson som styr Archangel Am (häst:3) som vi tror kommer utnyttja detta fina läge och styra till vinst. Avdelning-2 stänger vi på hästarna 3,6,7,9.

V75-3
Gulddivisionen körs över full väg (2 640 meter) och här rullar man återigen ut startbilen. Den stora favoriten i loppet sitter Björn Goop upp bakom i form av Spring Erom (häst:5) och det är inte omöjligt att Björn går ut och städar av det här gänget med tanke på insatsen senast på Lunden i Copenhagen Cup. Gör man som kollektivet så singlar man här men vi går ju som alltid efter den större utdelningen och därav blir detta ett garderingslopp för oss. Främst emot är otvivelaktigt On Hold (häst:6) som dock har ett långt mycket sämre läge utanför favoriten, hästen är dock av sluggermaterial och med tanke på att man kör över full distans så tycker vi att hästen har en värdig chans att vara med och utmana – 11% på spelet gör inte saken sämre. Bakom denna duo så fyller vi även på med Obi Wan (häst:2) och denna kuse blandar och ger verkligen, Flemming borde testa att skicka upp Sjunnesson i vagnen som varit så framgångsrik historiskt med denna häst men Flemming ska nog kunna vara med och utmana. Vi har svårt att sätta in hästen över distansen i detta motstånd men med tanke på läge var ett smyglopp kan bli aktuellt så är det en spännande värdehöjare. Vidare får vi även med oss två kusar som kan få systemnedräknaren att slå frivolt i form av Greenleaf Slim (häst:7) och Go Green Pellini (häst:3), två omöjliga hästar som gjort det förhållandevis bra på slutet och Go Green Pellini tycker vi är extra intressant från läget och med tanke på distansen. Vad gäller snackhästen Tomorrowland (häst:1) så tror vi läget fäller denna, denna kuse kommer vad vi tror startgaloppera när Peter forcerar hästen i starten, alternativt att hästen får tugga runt vid sargen i 3:e invändigt utan att aldrig få chansen, en perfekt preparé inför kommande lopp från bättre läge. Vi stänger loppet med hästarna 2,3,5,6,7.

V75-4
Här handlar det om ett lopp över 2 140 meter och loppet avgår med voltstart. Här noterar vi att hästarna 1-10 står på start volterna och att hästarna 11-15 startar med 20 meters tillägg. Vi måste framföra att procenten är otroligt lockande på tilläggshästarna men vår känsla är att vinnaren finns på startvolten, det kommer bli tufft att ta mark tillslut om starthästarna får bluffa bort värdefulla meter under loppets gång vilket vi tror kommer ske. Vårt förstastreck i loppet faller på favoriten Caresse (häst:) med Björn Goop i jollen och ser man till rad och form så är det ju ingen segerstaplare som bara går ut och vinner här. Hästen är dock hygglig ut och med Björn i jollen på springspår så borde denna sitta i ledning tidigt med kortaste vägen till mål, vi ser en överhängnade risk för att vår A-häst tillika favoriten bara rinner undan här. Skulle hästen utmanas av tilläggshästarna under loppets gång så öppnar det dock upp sig. Vi har en ruggig känsla för Fika (häst:8) som kan komma att backa sig loss från start med lite tur. Hästen är helt ospelad och såg mycket fin ut senast när hästen inte fick chansen och klättrade i rygg. Dessa två är våra förstaval men vi tar även med Pandora Face (häst:3) som troligen kommer först till ledningen innan Björn Goop tar över och från en resa rygg ledaren med en tröttnande häst i dödens inför upploppet så lär Erik vara med och hugga om segern. Loppet stängs med hästarna 3,6,8 där vi garderar favoriten med fina spelvärden som inte känns avhängda på förhand. Garderar man vidare så tar man med sig M.T.Klara (häst:7) som lär laddas ordentligt från start men vi ser inte att denna kommer runt favoriten utan kommer troligen dra svartepetter och bjudas dödens initialt. Även Top Notch Lady Ås (häst:5) med Örjan i jollen har fått en del spel på sig men det luktar tappstart delux från ett svårt spår.

V75-5
Då var det dags för ett lopp över sprinterdistans (1 640 meter) och det är autostart som gäller. Sommarbana och en snabb bana talar ju på många vis för favoriten Kalle Kalas (häst:3) ifall denna kommer till ledningen, det är många som spekulerar i just detta – att loppet redan är över. Det är möjligt att det är så här lätt men vi tror inte att Tony Wallin tillsammans med Fronda Boko (häst:5) har gett upp på förhand, hästen är bra och kommer från vinst och vi blir knappast förvånande ifall Tony väljer att köra i ledningen om han kommer dit. Ifall detta sker så har det helt plötsligt blivit lopp av det här. Fronda Boko är vår A-häst då den är så mycket mer intressant %-mässigt. Skulle dessa duellera i 500 meter, ja då har vi däremot en helöppen historia med mängder av hästar som kan kliva in i leken, vi skulle egentligen inte vilja välja bort någon vid ett sådant scenario men vi målar på för vad plånboken håller för. Mest kapabel utmanare från ett dåligt läge är kanske Pampalo (häst:8) som har mött tuffare hästar än så här tidigare och gjort det hyggligt. Klart intressant med Björn Goop upp igen som säkert är sugen på att sätta dit vinsten på lördag. Dessa tre är våra förstaval om vi ska nämna några men vi betalar även för Dragalagaboomboom (häst:2), Gene Kelly Am (häst:6) samt avslutningsvis Faloria Boko (häst:12). Vi stänger V75-5 med hästarna 2,3,5,6,8,12.

V75-6
Här i sjätte avdelningen inom V75 öppnar även Dagens Dubbel för spel och loppet vi står inför är Ina Scots ära som är ett lopp över 2 140 meter med autostart och här väntar 300 000 kr i vinstpengar för segrande hästs ägare. Den tidiga favoriten finner vi i händerna på Jorma Kontio som tar plats bakom Readly Express (häst:5) och går vi på gamla meriter så är det inte alls konstigt att hästen bär på favoritskapet. Vi tänker dock inte låta oss luras, hästen har inte startat sedan september-2015 och fåordige Jorma har inte haft någon vidare tur med sig på V75 den senaste tiden. Nä denna häst betalar vi inte för men det finns helt klart många bud som i loppet som lär vara med och göra upp om det. Vi kommer dock dra av plåstret fort och spikar oss ur denna öppna tillställning med en jätteintressant häst i vår mening, det handlar om Southwind Mozart (US) (häst:4) som Veijo Heiskanen varit lyckosam med i de två senaste Sverigestarterna. Läge och form och kusk – ja detta onekligen är en intressant spik som vi väljer att bygga vårt system kring – 21% på V75.

V75-7
I avslutningen så ska Bronsdivisionen avhandlas och det handlar även här om 2 140 meter / auto. Björn Goop har lagt beslag på favoritskapet med Furious Francis (häst:6) som just nu spelas till intressanta 39% som favorit. För oss är det en given A-häst men man kan nog gå så långt att man singelstreckar denna kuse om den har bibehållen form från senaste starten, hästen var kusligt bra när den krigade ner Kan Ha över upploppet och inställningen som hästen visade efter ett rätt struligt lopp vid vinsten så ska detta vara toppchans. Främsta utmanare mot favoriten är troligen Research (häst:12) och Mellby Collector (häst:11) men förutsatt att det blir sommarbana på lördag så ska de omöjligen kunna runda fältet och slå Furious utvändigt som den hästen såg ut senast, det håller vi som otroligt. Vi tar dock med oss en jätterensare som kan vara kul att sitta med på slutet som komplement till favoriten. Formhästen Arn Hammering (häst:3) från ett bra läge åker med på lappen, Thomas Jonsson som tränar och styr kommer från två bra insatser även om det är mycket hårdare emot nu. Rätt lopp med maxflyt från ett smygläge i främre träffen samtidigt som någon av bakspårshästarna trycker upp tempo ute i spåren så kan det möjligen gå in på upploppet men vi har svårt att se att någon faktiskt tar ned favoriten. Vi stannar på hästarna 3,6 och det är möjligen så att vi har överstreckat.

Missa inte vårt V75-system som summerar ihop ovan V75-tips. Priset är 192 kronor och reducering sker med 47% av raderna med hjälp av Jokersystemet som du kan skaffa gratis.

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

2 Comments

 1. Kul att ni kommit igång med tips. men Spring erom är bara spika.

  Post a Reply
  • Hej Erik,

   Ja det är verkligen kul att vara igång igen, det känns otroligt kul att göra analyser och dela tankar kring loppet. Vi får öppet erkänna att vi är något något ringrostiga 🙂 Spring Erom är troligen en bra spik som du nämner, vi står dock för vårt tappra försök att fälla CopenHagen Cup 2:an.

   // SverigeTravet

   Post a Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.