V75 Tips lördag 11 juni 2016 Östersund


En ny travhelg står för dörren med dubbla V75-omgångar. Våra V75-tips nedan avser den första av de två omgångarna som kommer att köras nu på lördag den 11 juni 2016 på Östersundstravet. Vi har noga studerat startlistan för V75 på lördag och grävt upp ett par roliga drag och måstestreck samt våra två spikar, nedan hittar du vår sammanfattning med våra travtankar var vi listar det viktigaste inför V75 11 juni 2016.

 • V75-1 (2 140 meter / voltstart)

Vi går ut hårt i dagens första lopp och spikar direkt East Herkules (häst:6) med Magnus Jakobsson i jollen till i skrivande stund 46% vilket vi anser är en spelvärd spik trots allt. Det är dock inte så att loppet redan är över, det finns ett par kritiska moment i starten. Det gäller att komma före Malkin (häst:5) som inte är så tokig men spår-5 för denna kontra springspår på vår idé så borde Berghan få svårt att komma först till sargen, därav tar vi bort denna på vår lapp. Den tidiga ledaren i loppet är vad vi tror Corroeded (häst:3) med Örjan Kihlström i sulkyn från ett bra spår i volten, hästen är bra ut men vår känsla är att Örjan vill köra denna i rygg – väljer Örjan att köra sin häst i ledningen, ja då kan den kokta hästen vara stekt och vår spik kan onekligen hamna på vingel och möjligen få svårt att vinna. Vår analys är dock att favoriten tidigt kommer till ledningen och väl där så kommer Magnus Jakobssons springare att bli svår att få tag i, spets-och-slut. OM det nu trots allt blir invändigt svar och körning uppstår ja då finns det en jätteintressant rensare för den som garderar i form av Axel Wadd (häst:9) som sedvanligt styrs av Jorma Kontio – denna häst gör dock inte loppet själv utan kommer behöva hjälp på vägen. Vår kupong stannar vid en spik av häst 6.

 • V75-2 (2 140 meter / voltstart)

Ett av dagens mest öppna lopp finner vi här i V75-2 var kallbloden går ut och gör upp om segern i Sjunga Best Minne. Den tidiga favoriten, tillika vår A-häst i loppet hittar vi i Solör Stegg (häst:10) som körs av Torbjörn Jansson nu på lördag. Att hästen skulle vara given kan vi dock skriva av rätt tidigt, hästen står med 20 meter tillägg och ska klara av spår-5 i den bakre volten och känslan är att hästen kommer hamna i den bakre regionen så ingenting kommer bli gratis. Vi letade länge motbud på startvolten (hästarna 1-5) men det är verkligen inte bra kvalitet på på fronthästarna så vi väljer att fylla på med ett par på tillägg. Vårt tidiga komplement är Smedsbo Faksen (häst:9) som styrs av kallblodsvana Ulf Ohlsson men även här så skriver vi ned förhoppningarna något då denne också dras med ett tråkigt utgångsläge med spår-4 på tilläggsvolten. Med bättre lägen på dessa kusar så skulle det kunna utgjort ett lås men nu väljer vi att betala för ett par till kusar. Ett otroligt roligt drag finner vi i Sjö Odin (häst:8) med Jorma Kontio i jollen. Hästen var duktig vid segern på Romme i slutet av Mars men har efter detta gjort två sämre insatser, nu har dock Jorma fått ett bra spår (spår-3) på volten och motståndet är ju inte mördande om de två mer betrodda får en tappstart, 5,5% på denna gör den i vår mening extremt spelvärd och vi väntar inte länge innan vi ritar dit ett streck på vår kupong. Vi avslutar loppet med att fylla på med Kringelandtellus (häst:14) som rattas av Vidar Tjomsland – hästen kommer från två helt klart godkända insatser men motståndet ser svårare ut här och utgångsläget är ju inte heller för denna någon dröm, det blir ett par att runda men med rätt ryggar och maxflyt så kan det möjligen bära hela vägen. Vi stänger avdelning-2 med hästarna 8,9,10,14 och hoppas att det räcker för att överleva detta öppna travlopp.

 • V75-3 (1 609 meter / autostart)

V75-3 bjuder oss på en batalj inom Silverdivisionen och här har Erik Adielsson lagt vantarna på favoritskapet i och med sin uppsittning bakom Sir Ratzeputz (häst:4) och frågan är vem som ska fånga in ekipaget över den korta häcken? Hästen flyger troligen till tät och väl där så borde det bli en uppvisning, hästen är mycket gynnad av sprinterdistans i vår mening. Detta är en tänkbar spik för den som ratar någon av våra andra spikar i omgången, 30% är superintressant. Vad som håller ned strecken är troligen att denna häst är lite av en gurka och galopperar lite väl ofta för att det ska kännas bekväm och möjligen kan det bli en tidig galopp på lördag ifall Torbjörn Jansson sänder med utvändiga Next To None Sib (häst:5) vilket vi tror är fallet, Tobbe har inte gett upp loppet på förhand och denna häst kan verkligen kliva iväg från start. Vi är dock medvetna om att det är ruskigt svårt att ta en längd på en invändig häst med spår invändigt men kanske att dessa två nämnda förutsatt att båda står på benen kommer ödsla väl mycket energi från start vilket kan bädda för en tredje. Bakom dessa har vi identifierat ett riktigt fynd i form av ett kul streck som vi rankar upp till B-häst trots sina ynka 4,6% på V75. Det handlar om Order by Keeper (häst:2) som har ett perfekt spår från start och bör kunna hamna hyggligt till då hästen inte alls är så dålig från start, hästen har dock gjort ett långt uppehåll och frågan är om hästen kan prestera direkt i första loppet – det tror iaf vi men har såklart med oss att Daniel Redén skickar väl inte en häst till Östersund och sätter upp Örjan i jollen om han inte tror på den, vi ritar ned hästen på lappen och gräver djupare. Som C-hästar på vår lapp finner vi Liberty Face (häst:5) som har ett riktigt bra spår sett till statistik men då hästen inte är snabb ut så kommer Per Linderoth att behöva förlita sig på turen för att kunna hitta ned till ett bra läge från start och undvika att bli hängandes. Vi betalar även för Global Patriot (häst:11) som imponerade på oss senast trots sin 6:e plats – hästen mötte klart bättre motstånd än vid sina tidigare segrar men spåret är allt annat än roligt här över korta häcken men skulle våra två första hästar köra för länge i en spetsstrid så kan man inte räkna bort denne. Vi stänger loppet på hästarna 2,4,5,6,11 – har man råd och garderar på här så kan man överväga att ta med Ask For You (häst:10) som kommer från vinst, nu med två lopp innanför västen men läget gör inte att man hoppar i taket och vi tror att uppgiften blir allt för svår på lördag även om det kanske är roligaste hästen på pappret.

 • V75-4 (2 640 meter / voltstart)

Dagens fjärde avdelning inom V75 handlar om ett travlopp över full väg, detta i kombination med det långa upploppet på Östersundstravet (218 meter) innebär att alla hästar bör få chansen oavsett läge. Loppet avgår med voltstart med hästarna 1-7 på startvolten och hästarna 8-15 står med 20 meters tillägg. Erik Adielsson sitter upp bakom Stig H Johansson favoriten Cash a Cheque Em (häst:14) och med tanke på motståndet så blir detta vår A-häst i loppet men tar ett par till. Värst emot är troligen Robert Berghs Melvin Palema (häst:9) som har ett helt OK spår (spår-2) på tilläggsvolten bör komma igenom bra från start från detta läge, hästen är ingen bluff på något vis utan kommer till detta lopp med två helt klart bra insatser i bagen. Det är möjligen så att dessa redan nämnda kan utgöra ett bombsäkert lås men vi väljer även att betala för en värdehöjare i Tempura (häst:11) som klart är potent för att vara med och göra upp om vinsten. Det som talar emot är spår-4 på volten och att hästen nu ställs mot lite tuffare motstånd än tidigare men för oss blir hästen intressant då den endast spelas till 8% i skrivande stund. Vi stänger loppet på hästarna 9,11,14 och går vidare till nästa avdelning.

 • V75-5 (2 140 meter / voltstart)

Här i V75-5 så handlar det om ett lopp i Bronsdivisionen och det tidiga favoritskapet har Stefan Söderkvist lagt beslag på i och med sin uppsittning bakom Valentino Strix (häst:3) och detta är i nuläget omgångens största favorit spelad till 50% och troligen är det så att hästen bara går ut och vinner, vi skulle inte säga emot någon som väljer att spika denna häst som vi tror är det naturliga vinnaren av loppet. Men vi väljer inte att spika utan går all in på ett lås då vi inte kan spela utan All Above Ås (häst:7) som dock bör sakna ett lopp i kroppen efter att hästen ströks senast på Gävle. Det är dock superintressant i vår mening att man kuskförstärker med Springspårsspecialisten Erik Adielsson till denna start med tanke på att hästen står på just springspår. Vi hoppas Erik sänder ordentligt från start för ledningen och väl där bestämma om han kör där eller om han släpper till just favoriten och får en behaglig resa och med lite tur kanske får luckan i tid. 4,4% på V75 är för oss allt för bra för att inte strecka, helt bortglömd. På vårt V75-system så låser vi loppet på hästarna 3,7.

 • V75-6 (2 140 meter / autostart)

V75-6, tillika Dagens Dubbel-1 bjuder på bästa klassen för dagen när hästarna i loppet ska ut och göra upp om segern i Jämtlands Stora Pris 2016. Favorit i loppet är Call Me Keeper (häst:10) med Erik Adielsson i jollen och visst är det så att hästen mycket väl kan vinna i detta gäng men spåret tar ned chanserna rejält som vi ser det, att spika en häst till 43% från bakspår i denna konkurrens är inte aktuellt för oss även om det är en av de som kan stå som vinnare på lördag. Det är väldigt lite streck på övriga så vi löser påfyllnaden på kupongen genom att ta in B-hästarna Nimbus C.D. (häst:7) och Nahar (häst:9) var vi anser att Nahar är ett fantastiskt kul spel som känns väl bortglömd. Många anser att Nahars tid är förbi och klart minus på startryggen i Windy Ways som inte är någon raket från start men blir det tempo i loppet så är Nahar en häst som verkligen kan vara gynnad av att detta storlopp körs över medeldistans. Nimbus C.D. dras med ett svårt spår långt ut på vingen med vindsnabbe Royal Fighter invändigt om sig, det luktar möjligen att runda i spåren genom första sväng för att sedan parkera i dödens, väl där får Örjan hoppas på att bli avlöst för att vinna loppet. Dragen i loppet som kan få systemnedräknaren att snurra hittar vi i våra C-hästar som är: Ed You (häst:3), El Mago Pellini (häst:4) som båda fått bra spår och lär kunna komma till bra från start – samt även Solvato (häst:8) som dock står på ett omöjligt spår men får förlita sig på turen. 2% på en häst som Solvato är dock allt för intressant för att inte betala för och med tanke på reduceringsmallen så anser vi oss ha råd med detta streck. Loppet stängs på hästarna 3,4,5,7,9,10.

 • V75-7 (1 609 meter / autostart)

Den avslutande avdelningen inom V75 och DD bjuder oss ett lopp över den korta häcken och ser man till hästarna som är med så borde det handla om hästarna 1,2,5,10 som gör upp om det men vi tänker sticka ut hakan och spika i avslutningen. Vi singelstreckar den tidiga spelfavoriten inom V75 i form av Scarlets Mirakel (häst:3) som vi tror bombar till ledningen för att stanna där loppet igenom, det finns dock en faktor som oroar. Hästen har galopperat i 3 av sina 5 senaste starter men vi har en känsla för att Erik Adielsson reder ut detta och kör i mål som vinnare på lördag. Det är dock inte självklart på något vis då galopprisken är överhängande men 33% på spelet gör att vi tycker att det är så pass intressant att vi väljer att ”chansa”. Skulle denna häst segla upp som ännu större favorit med ännu mer spel på sig, ja då får man nog omvärdera då det finns en risk för att hästen faller på eget grepp och då står dörren öppen för utmanarna.

Missa inte vårt V75-system som summerar ihop V75-tipset ovan. Priset är denna vecka överkomliga 168 kronor och reducering sker med 53% av raderna med hjälp av Jokersystemet som du just nu kan införskaffa kostnadsfritt.

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

2 Comments

 1. Vallentino vinner V75-5. Herkules är en dålig spik. Och Sjö Odin och Mino är bra drag i V752.

  Post a Reply
  • Hej Juha,

   Kul att delar även om vi inte verkar vara helt överens om strecken även om det du säger i stort stödjer våra tankar. Gällande att East Herkules så håller vi inte med om att det är en så dålig spik, vi ser denna i ledningen och ska Malkin vinna utvändigt? Malkin är av bättre klass men spår-5 kommer ställa till det, tappstart är ju att vänta. Den som lever få se imorgon kväll.

   När det kommer till Vallentino Strix så håller vi med om att det är spikmaterial, men vi kan inte spela utan All Above Ås – det vore att gå emot våra egna principer, Vallentino är dock en given A-häst för oss men 4,4% gör att vi bara måste betala för vårt lås. Den som vill låser V75-1 med förslagsvis Malkin istället men behåller systemförslaget i övrigt, det är nog ingen dålig idé.

   Sjö Odin tycker vi är extremt understreckad, Och Mino är ett kul drag – Såg på Chilles V75-tips att han kommer strecka Mino som A-häst till 4,9% i V75-2 – det är information som man inte ska ta för lätt på, Chille brukar ofta ha mycket klart för sig. Här kanske vi har gått bort oss i det grövsta i våra initiala tankar, det gäller att läsa på och inte låsa sig allt för hårt beroende på vilken information som inkommer.

   God tur med spelet önskar vi hur som helst!

   Post a Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.