Stefan P Pettersson inför V75 lördag 8 februari 2020


En häst i toppform. Ett saftigt förstapris. Stefan P Pettersson hoppas att egenägda I’m A Believer kan ge honom en riktigt fin lördagspresent.

– Om hon vinner tror jag att jag köper en ny traktor, säger Mantorptränaren och skrattar.

Det är jackpot på V75 och för spelarna lockar en sjurättspott på 41 miljoner kronor. För Stefan P Pettersson är det förstapriset i diamantstoets final (V75-4) som hägrar.

– 220 000 kronor vore ju rätt fint, säger han glatt.

Att den eventuella segerchecken ska investeras i en ny traktor svarar Stefan P Pettersson utan att blinka när han får frågan.

– Det är inget jag direkt behöver men nattetid är det rätt skönt med något lite bra att åka i.

Formen så bra som den kan vara
Det vimlar av vassa ston i loppet och med 15 hästar utspridda över tre volter är det förstås många om budet. Men I’m A Believer tillhör i allra högsta grad segerkandidaterna. Hon har visat toppform i vinter och långspurten hon levererade senast imponerade.

– Det ska nästan inte kunna gå att ta dem sista 500 när de får köra 1.19 första varvet och man sitter i femte, sjätte ytter, men hon gjorde det och det var fantastiskt bra. Efter det har hon haft det ganska lugnt i träningen men det är för att jag tror att det är bra och som jag bedömer det är formen så bra som den kan vara. Hon är en av dem som kan vara med och kriga om det.

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.