Sinead Sernocoli inför V75 söndag 17 maj 2020


Trots alla turer kring Alessandro Gocciadoro senaste tiden är italienaren lite av en nyckelkusk i söndagens V75 på Chalottenlund. Via sms till Kanal 75:s Peter Andersson uttalar sig Sinead Sernocoli om stallets chanser.

Alessandro Gocciadoro har laddat rejält på Charlottenlund på söndag och trots att Arazi Boko är struken ur Copenhagen Cup så startar italienaren fem hästar på V75. Sinead Sernocoli i stallet berättar följande om stallets chanser.

– Visa As (V75-2) behövde loppet senast på Solvalla efter ett två månader långt tävlingsuppehåll. Hon såg bra ut men när Björn Goop begärde det lilla extra så fanns det inget sparat. Jag tror att hon kommer vara bättre den här starten, men från spår 8 är det stor risk att hon får en tuffare resa än de andra topphästarna i loppet. Hon kan göra en stark insats här men ändå förlora loppet. Hon går barfota runt om igen.

– Always Ek (V75-3) har utvecklats väldigt mycket denna vinter. Du vinner inte tre lopp på Vincennes utan att vara en riktigt bra häst. Det är svårt att säga hur bra han är efter ett tre månader långt uppehåll. Han har inte heller gått något snabbjobb före loppet nu, men samtidigt är jag inte säker på att han är den typen av häst som behöver lopp i kroppen för att kunna prestera. Här möter han äldre hästar och det ska bli spännande att se hur han klarar det. Barfota fram som tidigare.

”Ett typiskt Ready Cash-sto”

– Al Capone Stecca (V75-4) vann ett Grupp I-lopp i Modena förra året och var tvåa i ett Grupp I-lopp i Neapel. I höst och vinter har han inte presterat som bäst men vi vet att han kan mycket bättre. Det här är en av få hästar i vårt stall som faktiskt fått ett snabbjobb I kroppen inför söndagens tävlingar, men det är svårt att säga om det räcker för att vinna ett lopp som detta. Barfota fram som tidigare.

– Anakin As (V75-5) har gjort fem starter för oss och jag tycker att hon blir bättre och bättre. Hon har mycket fart i kroppen men det är ett typiskt Ready Cash-sto med mycket stark vilja. Hon är typen som inte behöver lopp i kroppen, men spår 9 är inte det bästa för henne för hon trivs bäst i ledningen. Hon tävlar med skor som tidigare.

”En riktig champion”
I Copenhagen Cup är Arazi Boko struken efter ett sämre träningsjobb i veckan, men Stall Gocciadoro har fortfarande stjärnan Vitruvio att hoppas på i V75-7.

– Vitruvio ser jättebra ut i träningen och har gått ett snabbjobb hemma. Det är inte samma sak som om vi åkt till en riktig travbana för snabbjobb men det är i alla fall något under de omständigheter som råder för tillfället. Vitruvio vann två Grupp I-lopp i Norge förra året på ett övertygande sätt och han är en riktig champion. Men självklart kan det bli svårt från detta utgångsläge när samtidigt Zacon Gio har startnummer 5. Vitruvio tävlar barfota runt om.

Vilken är bästa chansen på V75?

– Det beror på hur Anakin As klarar bakspår, hon kan ha bra chans precis som Always Ek. De är kanske våra bästa chanser, men båda har bakspår.

Utanför V75-spelet gör treåriga Babirussa Jet (lopp 1) årsdebut.

– Hon gör första starten i vår regi. Hon tävlade starkt mot några av de bästa i fjol som tvååring och har gått ett snabbjobb inne på Solvalla 29 april. Jag har ingen aning på vilken nivå de danska hästarna är på men jag vet att Banderas Bi är bra och tror att den hästen kan bli svår att besegra denna gång. Vi provar Babirussa Jet utan framskor, tidigare har hon tävlat med skor runt om.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.