Pasi Aikio inför V75 lördag 29 maj 2021


Seger i Malmö Stads Pris och tvåa i Åby Stora Pris. Där har ni Who’s Whos facit över 3 000 meter. På lördagen bär han favoritskapet i en av elitloppshelgens höjdpunkter – kraftprovet Harper Hanovers lopp.

– Det är hyfsat många om budet men han är ändå den jag rankar högst i loppet, säger hästens tränare Pasi Aikio.

Efter att ha inlett säsongen med två imponerande segrar var Who’s Who senast hårt betrodd i Paralympiatravets final. Men en centnertung inledning, där han tvingades öppna första 500 meterna på 1.06,7 för att pressa sig till ledningen, satte sina spår och över upploppet föll han tillbaka till femteplatsen.

– Jag tycker att han var heroisk. Det var en riktigt tuff öppning så det var inte så konstigt att han fick mjölksyra den sista biten. Jag var riktigt nöjd med honom, säger Pasi Aikio.

Hur återhämtade han sig efter loppet?

– Han återhämtade sig bra. Han var lite seg i några dagar men har skött sina jobb som han ska och jag kan inte klaga på någonting. Han känns riktigt fin.

Kan det vara så att tömningen senast har fört fram honom ytterligare?

– Det kan den säkert ha gjort. Det är förhoppningen i alla fall.

”Tror på bra chans”
Att den forne derbyvinnaren klarar lördagens distans med bravur vet vi sedan tidigare och Pasi Aikio är nöjd med innerspår på 40 meters tillägg.

– Spåren är inte så viktiga i de här loppen men innerspår är bra. Därifrån kan Örjan (Kihlström) lägga upp taktiken lite som han vill. Hästen är snabb ut om han vill och han kan ta det piano om han vill det.

Hur ser du annars på loppet?

– Det är sådant motstånd som han är van att möta och det är kul att det är med bra hästar i loppet, så att det blir härlig sport att se.

Chansen?

– Det är hyfsat många om budet han är ändå den jag rankar högst i loppet. Jag tror på bra chans.

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.