Oskar Kylin Blom inför V75 lördag 11 september 2021


Han har två hästar till start och den ena är topprankad av tipsexperterna. Men själv tror han lika mycket på den andra – som är lågt rankad och kan få utdelningen på V75 att rusa.

– Jag tycker att de har ganska jämbördiga chanser, säger Oskar Kylin Blom.

Att värdera hästars chanser och ranka travlopp är inte det lättaste. Många gånger skiljer sig tränarnas och kuskarnas bedömning stort från tipsexperters och spelares spådomar. Lite så är fallet med Oskar Kylin Bloms duo inför lördagens V75 i Bollnäs. Ledande facktidningen Travronden rankar Morotai Degato (V75-5) etta men drar ner stallkamraten Annie Mauds Lassie (V75-4) till en tolfte plats i ranken. Samtidigt bedömer tränaren att hästarna har likvärdiga chanser.

– Det handlar om vem av dem som får bäst resa. Den som har mest tur kan vinna, säger Oskar Kylin Blom.

Kan öppna snabbt
Även om lite tur på vägen är nödvändig för att det ska räcka hela vägen låter Oskar Kylin Blom nöjd med sina adepter. Att Morotai Degato fick nöja sig med en blygsam sjätteplats i sin senaste start tar hans tränare och kusk på sig.

– Hade jag suttit kvar i rygg på ledande Chapuy hade vi säkert varit tvåa i mål, men jag valde att gå ut i andraspår och det blev ett felval, säger Kylin Blom.

– Jag tycker kanske inte att det har blixtrat om honom i loppen men som han känns här hemma ska formen vara bra och därför provar vi att starta igen. Han har nog behövt de här loppen för att komma in i klassen och han gick ändå 1.11,7 full väg när han var trea bakom Born Unicorn näst senast, så det kanske är taskigt att säga att det inte har blixtrat om honom.

Mr Clayton J.F. är struken och därmed flyttas startsnabbe Morotai Degato ner till femtespåret.

– Vilken taktik jag väljer beror lite på hur han känns bakom bilen men han kan öppna jättesnabbt så jag kanske provar att ladda. Han kanske har gjort sina allra bästa lopp i ryggar men ledningen är närmaste vägen till mål och kommer vi dit ska det till en väldigt bra häst för att jag ska släppa.

Sexåringen brukar tävlar barfota runt om men den här gången blir det bakskor.

– Det tror jag inte spelar någon roll. Jag tror snarare att det är positivt för senast var känslan att han inte riktigt fick fäste i banan.

Farlig med rätt resa
Anna Mauds Lassie utmanade senast om segern och höll starkt som trea från positionen utvändigt om ledaren.

– Jag var väldigt nöjd med henne. Hon har visat jättebra form på sistone och även om hon står hårt inne på pengarna den här gången tycker jag att spelarna ska tänka på henne ganska tidigt. Får hon en bra resa och kan spara speeden till 200 kvar blir jag inte förvånad om hon dyker upp där framme för hon är bra i ordning för dagen. Det är ingen galopprisk för fjärdespåret men det blir kanske ingen snabbstart heller.

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.