Oskar J Andersson inför V75 lördag 25 juli 2020


Viscount leker sig inte runt. Mera kämpar med en sluggeraktig aktion. Ska egenskaper som styrka, attityd och inställning väga över nu när det är dags för V75 över mastiga tre varv i Bollnäs för Oskar J Anderssons häst?

I fjol våras tog det stopp för Viscount som efter blott en start 2019 skadade sig och inte återkom till tävlingsbanorna förrän i april i år. Valacken har tränats av Jörgen Westholm och under skadefrånvaron har Oskar J Andersson fått chansen på hästen. Viscount fick mjukstarta med två punkt 21-lopp och efter två raka segrar spändes bågen mot vanliga lopp.

16 juni var valacken överlägsen i ett lopp över 2640 meter på Bergsåker. Senast redde den starke hästen ut det från positionen utvändigt ledaren i Rättvik. Med fyra raka segrar – obesegrad i Oskar J Anderssons regi

– delar Viscount favoritskapet med Timo Nurmos-tränare Bottnas Fantom i klass I-loppet (V75-5) i Bollnäs på lördag.

– Jag har inte koll på spelet själv men att han ska vara betrodd förstår jag ju. Det tycker jag att han ska vara också. Sedan fick ju vi sämst utgångsläge av de betrodda och det är flera fina och starka hästar med. Det ser spännande ut men det är tufft, säger Rommetränaren.

Senast var Viscount tapper i Rättvik. Efter en tung löpning forcerades sexåringen till ledningen på den bortre långsidan och Oskar J Andersson testade att ruska av sig de andra hästarna genom slutkurvan.

”Lite annorlunda aktion”
Kaj Widell utmanade med en frisk Showtimejackflower upploppet ner och var till och med förbi ett tag. Viscount hade dock modet att kontra till seger – eller slugga sig till seger.

– Ja, han kontrade till seger när han var förbisprungen på upploppet, och det känns som något positivt. Han har ju en lite annorlunda aktion och ser inte perfekt ut men har bara blivit finare och finare i de här loppen. Jag vill påstå att det senaste loppet var det han travat allra bäst i. Så det känns som att vi fortsatt är på rätt väg, säger Oskar J Andersson.

Efter ett kortare träningspass på fredagen är stallet fortsatt nöjda.

– Jag har inget att klaga på, på förhand. Distansen 3140 meter tror jag är ett plus. Vi har haft koll på det här loppet och siktat lite hit. Han är väldigt stark. Senast blev han för pigg utvändigt ledaren, och skulle han hamna där och bli pigg igen går det ju så klart inte på 3000 meter. Men förhoppningsvis löser sig loppet annorlunda och att vi antingen kommer till ledningen eller får någon ryggresa.

Ändrar ni något i utrustningen?

– Vi tänkte köra barfota nu…men jag tycker att han fungerade så bra senast att jag bestämde mig för att vi inte ändrar någonting. Vi hade jänkarvagnen på senast för att få känna att det kändes bra inför det här loppet. Och det gjorde det ju onekligen, så den fortsätter vi med.

Mikael Wikner, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.