Mattia Orlando inför V75 lördag 24 april 2021


Chief Orlando var en av 16 inbjudna till Elitloppet i fjol. Nu är den Italien-tränade norska hingsten tillbaks på svensk mark och på lördagen jagar han en finalplats till Paralympiatravet.

Tränaren Mattia Orlando har etablerat en svenska bas på Halmstadtravet.

– Vi kom för en vecka sedan. Vi har 16 hästar här och tanken är att vi ska stanna till september.

Chief Orlando visade fin form precis denna vecka i fjol då han vann The Onions lopp på Solvalla på 1.09,8 och fick en inbjudan till Elitloppet. I försöket till Elitloppet blev det sedan en sjätteplats tillsammans med kusken Rikard N Skoglund. Den fyrfaldiga miljonären har gjort en start i år och blev oplacerad i årsdebuten i Turin 4 april.

– Han var inte långt efter som fastlåst bakom hästar till slut. Det är svårt att få en snabb start från låga startnummer i Turin, säger Mattia Orlando.

– Chief Orlando är lite känslig och både långresa och byta stall påverkar honom, men jag skulle ändå säga att hästen har bra form. Vi gör inga ändringar jämfört med årsdebuten utan det blir samma utrustning som senast och han går med skor runt om.

Taktiken från spår 6?

– Det får kusken Vincenzo Gallo avgöra bakom startbilen. Får han ett bra lopp är han redo för att fajtas om segern.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.