Jörgen Westholm inför V75 torsdag 1 april 2021


Jörgen Westholm inleder påskhelgen med V75 i Gävle under skärtorsdagen och rundar av densamma med V75 hemma på Romme på söndag. Och han tror på segerchans med flera av sina hästar.

– Jag tycker att han är ett givet streck, säger han om en häst som kan ge utdelningen en rejäl skjuts.

”Spring Race” med V75 torsdag till söndag står för dörren och en huvudrollsinnehavare är Jörgen Westholm. När påskkärringarna drar till Blåkulla väljer han att åka till Gävle med tre hästar och han låter segersugen med två av dem. Ur spelsynpunkt är Geronimo Am (V75-3) högintressant. Femåringen vann karriärens två första lopp men har sedan gått segerlös ur tio starter. Nu tror emellertid hans tränare att han har hittat rätt balans på hästen, som inte tillhör favoriterna.

– Han kändes väldigt bra senast i Eskilstuna. Han satt fast där och fick travet att stämma. Han är lite grov i aktionen och har slagit sig på sina armbågar och kommit ur rytmen på grund av det, men nu hade vi lättat honom och hade lite sommar-vår-balans på honom, och det var han väldigt fin på.

– Jag tycker att han är ett givet streck för han har betydligt bättre kapacitet i sig än vad jag har lyckats visa upp på banan och som han kändes senast var nog det bästa jag har känt honom, säger Westholm.

Han tror inte på någon segerchans med Silver Grace (V75-4) från spår åtta bakom startbilen men låter desto mer uppåt på Reven Dejavu (V75-7).

– Han var väldigt fin vid segern i Gävle senast. Jag vet inte riktigt hur snabb han är i volt men skulle det vara så att jag kan trycka iväg honom ordentligt och få spets är vi absolut med i segerstriden.

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.