Jaap van Rijn inför V75 lördag 8 februari 2020


Han krossade motståndet i försöket. På lördag är han tillbaka i Sverige för att starta i finalen. Och Hector Bokos tränare tänker inte lämna något åt slumpen.

– Vi får inte sitta får långt bak, det är det enda som jag verkligen inte vill, säger långväga gästen Jaap van Rijn.

Trots att Hector Boko (V75-6) övertygade stort när han vann ett klass I-försök på Jägersro för en månad sedan var hans tränare inte helt nöjd. Resan till Sverige hade inte gått smärtfritt och hästen hade uppträtt stressat. Därför ändrar man på reseupplägget när han nu ska till Solvalla.

– Senast åkte vi sent kvällen före loppet. Nu åker han först till Jägersro och sedan vidare till Solvalla på fredag morgon. Så nu får han mer tid att ta igen sig efter resan, berättar Jaap van Rijn.

Tål tuffa upplägg
Den 24-årige Amsterdamtränaren låter inte särskilt oroad över långresan och för övrig är han väldigt nöjd med sin häst. Bakspåret är naturligtvis inte idealiskt men inte heller något som får Jaap van Rijn att hänga läpp.

– Han tränar lite bättre nu än inför Jägersrostarten. Spår tio är inget problem i sig men om de framför inte öppnar bra och vi hamnar långt bak måste vi köra framåt. Han är inte den speediga typen utan mer stark och tål att göra jobb själv. Han kan bli stressad bakom hästar och är bäst när han har ledningen eller går utvändigt om ledaren. Då kan man låta honom springa i det tempo han själv vill. Man vet aldrig hur loppen utvecklar sig på förhand men hästen är bra och har fin form.

Det är jackpot på V75-spelet och en ensam vinnare med alla rätt kan håva in 41 miljoner kronor. Kanske är ett nederländskt ekipage nyckeln till miljonerna…

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.