Frode Hamre inför V75 lördag 8 maj 2021


Startspåren är lottade till Paralympiatravet på Åby. Förhandsfavoriten Ecurie D. hade största möjliga otur.

– Jag är optimist trots att han fick sämsta spåret, säger tränaren Frode Hamre.

Årets upplaga av Paralympiatravet lovar att bli något extra. edan segermaskinen och supertalangen Ecurie D. och ”världens bästa sto” Delia du Pommereux tidigt tackat ja till inbjudningar har de stått i lägst odds hos bookmakers. Detta trots synnerligen imponerande försöksvinster från hemmahoppen Who’s Who och Aetos Kronos.

Av dessa var det tveklöst Ecurie D. som drog nitlotten då han tvingas inleda jakten på förstapriset på 1,5 miljoner kronor från spåret längst ut bakom startbilen. Kanske bra för spänningen eftersom tränaren Frode Hamre lät synnerligen nöjd med sin adept ett par timmar innan spårlottningen på söndagskvällen.

– Hästen gick ett banjobb på Jarlsberg i torsdags och verkade fräsch och fin. Han ska ha väldigt fin form på lördag, lovade Hamre.

Efter spårlottningen lät den norske tränaren inte allt för nedslagen. Frode Hamre menar att han har gjort sitt jobb som tränare och har satt Ecurie D. i fin författning.

– Det är klart att spår åtta inte är bra. Men lottningen är inget att göra åt. Nu är det upp till Björn! säger Frode Hamre i podcasten ”Lördag hela veckan” med en glad passning till kusken Björn Goop.

”Mera optimistiska nu”
I somras startade Ecurie D. för första gången mot världseliten i Hugo Åbergs Memorial. Då fick hästen ett tiondespår bakom bilen. Frode Hamre låg lägre i förhandsdiskussionerna den gången.

– Vi är mera optimistiska inför Paralympiatravet på lördag. Hästen känns väldigt fin och har lagt ut och fått mera muskler i vinter. Normalt sett ska han vara bättre i Elitloppet om tre veckor – men som det känns inför lördagen tror jag inte att han ska vara i behov av fler lopp, säger Frode Hamre.

Idealiska utgångslägen för franskduon
Mer tur med lottningen hade Ecurie D:s landsman som fick friplatsen när lördagens skrällvinnare Dragster tackade nej, nämligen Floris Baldwin som drog ett för sin del förmånligt innerspår. Om loppet var öppet inför spårlottningen blev det inte mindre ovisst efteråt, både sett till löpningsscenario och favoritskap.

Klart är i alla fall att i det franska laget i form av Delia du Pommereux och Gelati Cut – som båda gör sina första starter på svensk mark – har alla chanser att få visa sitt kunnande från spår 4 respektive 2.

Paralympiatravet körs som V75-7 på lördag, i en oerhört högklassig omgång som även innehåller finalerna av Drottning- och Kungapokalen. Utanför kupongen körs dessutom Lyon Grand Prix för femåringar med derbyvinnaren Hail Mary i andra starten för året samt Solos lopp med nye kallblodskungen Månlykke A.M. på sällsynt besök i Västergötland.

Startlista Paralympiatravet 2021 (2 140 m / auto)
1 Floris Baldwin – Kristian Malmin (Trond Anderssen)
2 Gelati Cut – Gabriele Gelormini (Romain Christian Larue)
3 Racing Mange – Joakim Lövgren
4 Delia du Pommereux – Eric Raffin (Sylvain Roger)
5 Who’s Who – Örjan Kihlström (Pasi Aikio)
6 Aetos Kronos – Johan Untersteiner (Jerry Riordan)
7 Elian Web – Jorma Kontio (Katja Melkko)
8 Ecurie D. – Björn Goop (Frode Hamre)
9 Ble du Gers – Per Oleg Midtfjeld (Frode Hamre)
10 Very Kronos – Erik Adielsson (Svante Båth)

Förstapris: 1,5 miljoner kronor

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.