Fredrik Persson inför V75 lördag 20 november 2021


Senast V75 avgjordes på Jägersro såg en Fredrik Persson-tränad överraskning till att utdelningen drog i höjden. När Malmöbanan på nytt står värd för travets elitserie gästar Kalmartränaren med nya skrällbud.

– Han är i absolut toppform, säger han om ett av dem.

Med blott fyra procent av insatserna på sig slog Hurricane Silas till på Jägersro för snart tre veckor sedan och bidrog till att den rätta V75-raden betalade över 300 000 kronor. På lördag kan det vara två av hans stallkamraters tur att ordna fina pengar för dem som lyckas pricka in sju rätt. Först ut av dessa är Runaway Day (V75-5) som har vunnit 5 av årets 13 starter och närmast kommer från enkel seger mot lite lättare motstånd.

– Hon har varit bra flera starter i rad och var jätteduktig vid segern senast. Hon är startsnabb och en riktigt fin löphäst, säger Fredrik Persson.

Den här gången startar fyraåringen från spår tre bakom bilen i ett klass II-försök över 1 640 meter. I sulkyn sitter Stefan Persson.

– Han får prova framåt, hon är ju startsnabb, och om han får ledningen provar han säkert där. Hon är säkert med där framme men jag tycker att det är ett väldigt jämnt lopp och hon är en utav många.

”Han är på väg upp”
Fredrik Perssons andra häst inom V75, The Real Star (V75-7), visade senast att formkurvan pekar uppåt då han höll starkt som trea från positionen utvändigt om ledaren.

– Han gjorde det jättebra och höll till 100 kvar. Han är på väg upp! säger Fredrik Persson.

Magnus A Djuse kör hästen för första gången och från spår två bakom startbilen i bronsdivisionen är förutsättningarna för en gynnsam resa goda.

– Han känns jättefin i träningen måste jag säga, han är i absolut toppform. Nu möter han väldigt bra hästar men helt otänkbart att han skräller är det inte.

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.