David Persson inför V75 lördag 30 november 2019


Imponerade stort i debuten i ny regi. Sjuk senast. Heather Deo gör V75-debut och tränaren låter nöjd.

– Man kan inte tro att hon är tre år när man tränar henne utan hon känns som en äldre häst som har mycket mer pengar på sig än vad hon har, säger David Persson.

Axevallaamatören David Persson, 35, har ett litet och effektivt stall med en imponerande segerprocent. 16 segrar på 73 lopp innebär vinst i 22 procent av starterna den här säsongen. I pengar räknat har stallet ett rekordår med drygt 1,4 miljoner inkört hittills. Totalt finns elva hästar på träningslistan och två av dem startar i lördagens V75-omgång på Gävletravet.

Först ut är treåriga Heather Deo (V75-2) som imponerade vid seger på en 13-tid hemma på Axevalla i debuten i ny regi i början av oktober. Därefter räckte hon inte alls på Solvalla för en månad sedan.

– I den första starten gjorde hon det väldigt bra tycker jag, hon gick i andraspår och vann på en bra tid på en lite halvkladdig bana och såg fräsch och fin ut. Jag var jättenöjd med den starten, absolut. Sedan i start nummer två så var det väl en kombination av att hon fick ett alldeles för tufft lopp och att hon inte var kurant för dagen. Det är klart att det inte är roligt att komma med en sådan insats i bagaget, men jag tycker att hon känns så pass bra att jag valde att åka till Gävle ändå, säger David Persson i V65 Direkt i TV12.

– Jag tränar aldrig speciellt fort med dem, men däremot så orkar hon väldigt bra och orkar väl till och med bättre än vad hon gjorde inför första starten hos oss så jag tror att det ska vara bra i morgon.

Vad tror du om spår 5 i voltstart?

– Jag tror att Carl kommer att få köra lite kallblod första 100, men jag tror hon löser spåret och att hon kliver i väg hyfsat.

David Persson gillar det USA-födda stoet som hittills tjänat 130 000 kronor på nio starter.

– Man kan inte tro att hon är tre år när man tränar henne utan hon känns som en äldre häst som har mycket mer pengar på sig än vad hon har. Jag tror att hon ska kunna tjäna bra pengar framöver, det tror jag.

Formen?

– Jag vill tro att den finns där, men samtidigt är det som sagt inte roligt att komma från en sådan prestation bakom sig som senast. Men det ligger bakom oss och vi blickar framåt nu och jag tror att hon kommer att göra ett bra lopp.

Balansen?

– Jag hoppas kunna köra barfota bak för det trivs hon väldigt bra med.

Testar jänkarvagn
Vagabond Bi (V75-7) inledde med seger hos David Persson i maj men sedan strulade det med fyra raka galopper. Efter ett uppehåll och comeback i oktober har det blivit två segrar, ett tredje- och ett andrapris på fyra starter.

– Vi kastrerade honom och började om på nytt med honom. Han är lite het i temperamentet så vi har valt att köra på extrem säkerhet här i några starter och då har resultaten kommit också. Nu vred vi lite på kranen inför senast då och det gick hyfsat även om det var lite klurigt att få iväg honom från spåret så gjorde han det ändå.

– Han gick ändå framåt med det vi hade gett honom inför det loppet och nu har jag tränat honom ytterligare lite hårdare inför det här. Det känns som att han är i skick för att kunna ta åt sig det, säger David Persson.

Den femårige valacken har lottats till spår 2 bakom startbilen och David Persson passar på att göra några spännande ändringar.

– Det blir första med jänkarvagn och sedan hoppas jag kunna köra barfota bak även med honom. Vi har även precis ryckt huvan på honom. Jag har även gått och klurat under dagen och vi även ska testa ett norskt huvudlag men jag tror att vi skippar det. Jag tycker att han stred så bra mot den som var trea i mål senast så jag tror nog inte jag använder mig av det ändå.

Vad säker du om chansen?

– Jag tycker kanske att han möter två-tre stycken som kanske är lite för bra, men allting kan hända. Han har ett bra spår och kapaciteten finns i honom, så helt avsågad är han absolut inte.

Vilken av dina två tror du mest på?

– Jag måste säga Heather Deo. Jag tycker att hon är så otroligt bra för klassen.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.