Daniel Redén inför V75 lördag 11 januari 2020


Gratisseger från ledningen senast. Det blir det knappast den här gången. Från bakspår och med värsta motståndaren ledningen är det upp till bevis för Propulsion i lördagens V75 på Bergsåker.

Hela trav-Sverige vill se Propulsion (V75-3) i Prix d’Amerique om två veckor. Där har han varit med tre gånger tidigare, med en tredjeplats som bäst. Men ska hästen ännu en gång hävda sig i vad som brukar kallas världens tuffaste travlopp måste han vara på topp.

– Det är bra med Propulsion efter senast. Han kanske har slimmat till sig lite i kroppen. Han hade inte startat på väldigt länge inför förra loppet så lite mer tryck är det nog i honom i jobben, men han går sina rutinjobb och det är inget uppvässande för det här loppet, säger Daniel Redén.

Solvallatränaren fick se sin fixstjärna bli släppt till ledningen och sedan ta en lika enkel som intetsägande seger när han för två veckor sedan gjorde första starten på närmare fyra månader.

– Jag var jättenöjd med honom senast. Att han såg så löpglad ut och var fin i provstarter och allting, det blir man nöjd med. Sedan är han som han är. Han slappnade av väldigt mycket till slut när han såg att det var klart, han kan det här innan och utan och visste exakt vad han skulle göra, säger Daniel Redén.

”Proppen med lopp i kroppen brukar ju vara bra”
Huruvida det blir ett nytt Frankrikeäventyr för Propulsion återstår att se men mycket talar för att han kommer att försvara de svenska färgerna på Vincennes. Och med tanke på att han blev femma i fjolårets upplaga av Prix d’Amerique finns det anledning att ha större förhoppningar i år.

– Vid samma tidpunkt i fjol hade han varit sjuk och avställd och hade väl knappt gått en halv intervall efter Rommestarten han gjorde då. Nu tränar han för fullt och är glad och pigg, så det går inte att jämföra med förra året. Nu känns han som en ”Propp” ska kännas.

Den 31-faldige miljonären bär ett blytungt favoritskap i lördagens gulddivision och det är svårt att ha invändningar mot det. Men som spelare kan man ändå ha i åtanke att fokus ligger på Prix d’Amerique och att det knappast blir samma gratisseger som senast. Hästen har spår tio bakom startbilen samtidigt som finske topptravaren Elian Web har visat toppform och spås komma till ledningen.

– Förr om åren ville man ha en urblåsning, att han måste gå sig trött för att bli bra. Det har jag lagt bakom mig när det gäller honom. Han ska bara må bra och han vet exakt vad han ska göra. Örjan (Kihlström) får lägga upp det precis som han känner för. Men ”Proppen” med lopp i kroppen brukar ju vara bra…

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.