Conrad Lugauer inför V75 lördag 4 januari 2020


V75 på hemmaplan och passande förutsättningar. Conrad Lugauer tror sig ha en vinnare till på lördag den 4 januari 2020.

– Han vinner loppet, säger Lugauer om sin silverdebutant Harran Boko.

Vinst varannan gång. Det har varit Harran Bokos melodi sedan hästen återkom på tävlingsbanan i oktober. Om den trenden ska hålla sig så väntar en ny triumf under lördagens V75-tävlingar på Jägersro, där hästen startat tolv gånger och vunnit hälften.

– Han vann på banrekord i Gävle och vann på jättebra sätt i Eskilstuna så jag tycker inte det spelar någon roll, men hästen trivs hemma så det är säkerligen ingen nackdel, säger Conrad Lugauer innan han förklarar galoppen i sista sväng på Solvalla i senaste starten:

– Hästen kastade tungan över bettet vilket gjorde att jag fick honom mycket på högertömmen. Det var synd, han hoppade förmodligen bort andraplatsen. Det är en superbra häst, men också lite känslig.

Siktar mot spets
För att undvika störningar den här gången är taktiken glasklar.

– Jag tror att jag kommer att sitta relativt snabbt i ledningen och kommer jag dit vill jag köra där, fastslår Lugauer om hästen som travat i front 16 gånger med 10 segrar som resultat.

Att Harran Boko är ny i silverdivisionen är inget som oroar.

– Jag tror inte att det är någon stor skillnad. Han är en klassklättrare och han går samma tider som konkurrenterna gör. Jag känner mig rätt så optimistisk och tror att han vinner loppet.

Förhoppningarna är betydligt lägre på stallkamraten Toddler i samma lopp.

– Han kommer inte till ledningen med väldigt startsnabba hästar innanför. Fördelen är att han känner Harran och kanske kan ställa in sig bäst av alla efter hur loppet blir kört, men spår 7 är ett tufft utgångsläge.

Formstarkt skrällbud
Däremot varnar Lugauer för lågprocentaren Ivana Boko i V75-4.

– Hon har gått jättefint en längre tid nu och överraskat mig på bra sätt nästan varje gång. Senast gick hon en bra tid över 1 600 meter som kanske inte är hennes bästa distans.

– När hon galopperade för mig (näst senast) så var hon för lätt. Då körde vi utan framboots, det behöver hon, annars har hon varit stabil. Hon kommer inte att galoppera. Jag hoppas att hon kan blanda sig i det här, formmässigt verkar hon ha bra chans, säger Conrad Lugauer.

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.