C-G Björkroth inför V75 lördag 5 oktober 2019


Timo Nurmos leder V75 Champion överlägset. 37 V75-segrar hittills 2019 är 15 fler än tvåan Daniel Redén. I lördagens V75-omgång i Skellefteå har stall Nurmos två chanser att dryga ut sin ledningen i ligan.

Solvallatränaren Timo Nurmos har en betrodd duo till start i Skellefteå och först ut är Antonio Trot i V75-5, sexåringen kommer från en fjärdeplats i V75-final förra helgen och visade att formen sitter där. Så här säger stallets försteman Clas-Göran Björkroth om chansen.

– Han gjorde ett riktigt, riktigt bra lopp. Han är ju bättre på längre distanser, men nu har han fått lite mer spring i benen, tycker jag. Det var en tuff final det här, han var fyra där och gjorde det riktigt bra, säger Clas-Göran Björkroth, försteman hos Timo Nurmos.

Täta starter är inte något som oroar.

– Jag tror inte det är något minus i alla fall, det tror jag inte, säger C-G.

Hur ser du på uppgiften?

– Det är V75 och det är aldrig lätt att vinna V75-lopp, men hästen är bra i ordning. Blir det tempo i loppet tror jag att han kan vara med i matchen.

Likvärdiga chanser
Carmine Am ser ut att bli favorit i V75-6. Sjuåringen som gör tredje starten i sin nya regi.

– Det är också en fin häst, absolut. Han har fått träna på ordentligt och nu gjorde han det bra senast. Han känns fin i träningen. Han är stark och rejäl. Det är klart, det är tuffa hästar som står bakom där, men jag tror han kommer att hävda sig.

Springspåret?

– Förhoppningen är att han ska kunna ta ledningen efter en bit, men vi får se.

Vilken är bästa chansen?

– Jag tycker att det är ganska jämnt mellan dem, säger C-G.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.