Björn Karlsson inför V75 lördag 8 december 2018

Björn Karlsson har en mycket spännande helg framför sig. På lördag går stallets största stjärna Tangen Haap ut i V75.

– Kanonerna ska luftas! säger Solängettränaren.

Det är jackpot på V75 den här veckan och många spelares miljondrömmar kommer att hänga på Månprinsen A.M. i kallblodsloppet. Men vill man ensam lägga vantarna på de 48 miljoner kronor som hägrar i sjurättspotten bör man nog överväga att gardera jättefavoriten. Kanske kan Tangen Haap (V75-4) utmana? Han har en bra säsong bakom sig och gick senast starkt som trea bakom Månprinsen A.M. på Solvalla.

– Men han var lite sämre senast jämfört med i Umeå gången innan. Det tror jag berodde på att han hade flyttat hem till gården som vi har fått klar. Att byta stall med en hingst som stått på samma ställe i åtta år… Han gick an något djävulskt och var både trött och hes i rösten när vi åkte ner till Solvalla. Men nu är han som han ska och går och filosoferar i hagen och mår gott. Jag tror att han kommer att göra en liknande prestation som i Umeå där han gick med full sprätt över mål, säger Björn Karlsson, som ändå ser det som långsökt att Tangen Haap ska kunna utmana Månsprinsen A.M.

– Jag tror inte att det går att rubba Månprinsen. Garderar man honom måste min vara tidig men det kommer inte bli något våldsamt offensivt upplägg från min sida. Fast jag kommer att ladda från start och man vet aldrig. Det är några traggliga hästar på volten framför och om jag kommer utifrån samtidigt som Gunnar (Melander) hamnar i rygg på dem med Månprinsen och får några hack fram till oss, då är det tufft att runda och ta in meter. Särskilt när det ska frysa på och bli hård bana. Då går det liksom inte att köra 1.20 sista 1 200 meterna.

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.