Alessandro Gocciadoro inför V75 lördag 9 oktober 2021


Alessandro Gocciadoro jagar två EM-titlar på Åby EM för treåringar med Cobra Killer Gar och EM för femåringar med Amornero Roc.

Först ut av Alessandro Gocciadoros duo är treårige Cobra Killer Gar (V75-2) som vunnit sju av elva lopp hittills i karrären.

– Cobra Killer Gar var bara fyra i kvalet till italienska Derbyt men för att säga sanningen så tror vi att denna hästen är en riktig champion. Förberedelserna ínför det loppet hade inte varit optimala eftersom han haft problem med katarr. Cobra Killer Gar gick utvändigt om Colibri’ Jet som vann Breeders Course-finalen på Jägersro och var tvåa till 75 meter före mål.

– Vi tror att han kommer vara bättre nu och om banan är bra kommer han att tävla barfota runt om för första gången. I de senaste loppen har han gått barfota fram, men nu är han redo att tävla utan skor runt om och självklart hoppas vi att det kan höja honom till nästa nivå. Det blir jänkarvagn som tidigare och troligen öppet huvudlag, säger Sinead Sernicoli i stallet.

Skor och regn senast
Amornero Roc (V75-5) gör sin åttonde start för året i Sverige och facit så här långt är fyra segrar, två andrapris och oplacerad.

– Amornero Roc är en häst som ni känner bra i Sverige. Han gjorde ett superlopp på Färjestad i juli där han förlorade mot Admiral As i sista stegen. Senast i Bologna gick han utvändigt ledaren på en liten bana med tunga skor, dessutom regnade det rejält. Alessandro var riktigt nöjd hur hästen kändes och vi har ingen anledning att tro att Amornero Roc har sämre form nu än tidigare i år.

– Aetos Kronos och Don Fanucci Zet är två superhästar som blir svåra att slå men vi hoppas att Amornero Roc kan vara med och fajtas om stora pengar bakom dem. Han kommer att tävla barfota runt om igen efter gått med skor senast. Det blir jänkarvagn som tidigare och troligen öppet huvudlag, säger Sinead Sernicoli.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.