Adrian Kolgjini inför V75 söndag 21 juni 2020


Fyra Kolgjini-chanser på V75 söndag den 21 juni 2020 som tradionsenligt körs på Kalmartravet. Två chanser för storebror Adrian och två för lillebror Dante.

– Dante får ta sin första V75-seger på söndag, säger Adrian Kolgjini.

Vi fångade upp Adrian Kolgjini i samband med tävlingar i veckan och gick igenom stallets chanser inför söndagens V75 i Kalmar. Mest optimistisk lät Jägersrotränaren kring 15 Speedy Face (V75-4) som körs av lillebror Dante Kolgjini i Kalmarsundsstayern.

– Det är riktigt bra form på den hästen. Nu är det rätt distans, det är verkligen ingen 1600-häst, 3100 kommer passa honom perfekt. Jag tror att Dante löser det där bakifrån. Han blir farlig på söndag, säger Adrian Kolgjini.

Dante kör även 9 Racing Ribb (V75-1).

– Han behövde loppet senast, han kommer vara mycket bättre denna gången. Det finns lillchans på bra resa därifrån faktisk, men att han ska vinna…det är långsökt, säger Adrian Kolgjini.

Ingen mellanmjölk
Adrian Kolgjini kör två av stallets V75-hästar. 12 Tae Kwon Deo (V75-5) var betrodd i Elitloppet men galopperade bort sina chanser direkt i försöket. Nu ska han försöka lösa ett svårt utgångsläge.

– Jag ville vara lite väl offensiv från början för att vara med honom, då fanns risken att han slår ihop helt enkelt, så det var det som hände. Han är ingen sån häst att man bara kan skicka på, men det är enda förklaringen jag kan hitta. Allting var över på en tiondels sekund.

– Han känns helt fantastisk hästen, säsongen blir nog lång för hans del, han har mycket kvar att hämta

Min häst måste ha ett lopp i kroppen, nu måste han köras på. Det blir liksom inte sitta och köra mellanmjölk i femte utvändigt, utan…det kan mycket väl vara så att han inte vinner loppet, för att det blir för långt fram. Men jag kommer vara där för att köra med honom, så enkelt är det., säger Adrian Kolgjini. 8 Redneck Woodland (V75-7) har två raka från ledningen men dragit en nitlott i spårlottningen

– Det blir svårt, konstaterar Adrian Kolgjini kort.

Bästa chansen, är det Dante eller Adrian?

– Det är Dante. Han får ta sin första V75-seger på söndag.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.