Utökning av sammanslagna pooler hos ATG


Efter en period med sammanslagna pooler för enloppsspel på valda lunchtävlingar inför ATG nu sammanslagna pooler för alla tävlingsdagar, förutom tävlingsdagar med V75, V86 och Grand Slam 75.

– Resultatet har varit så lyckat att vi nu valt att bygga vidare på konceptet, säger Nicklas Jonsson, ATG:s Head of Horse Betting.

Lördag 1 februari blir premiärdag för utökningen av sammanslagna pooler för enloppsspel, där första bana ut blir danska Charlottenlund med lördagskvällens tävlingar som har nio lopp. Därefter inkluderas alla svenska lunchtävlingar, kvällstävlingar (utom V86-banan) och helgtävlingar (utom V75- och Grand Slam 75-banorna), samt alla övriga tävlingar från Danmark.

– Fördelen med sammanslagna pooler för enloppsspelen är att oddsen blir stabilare när poolerna blir större, vilket ger en bättre spelupplevelse för våra kunder, säger Nicklas Jonsson och fortsätter:

– Kundreaktionerna har varit positiva och vi har hittills sett en omsättningsökning på spelen i de sammanslagna poolerna. Spelformen Plats har visat en markant ökning, vilket vi också förutspådde, då ett tydligt Plats-odds verkligen förbättrar spelet. Det känns spännande och roligt att nu kunna utöka antalet sammanslagna pooler eftersom den vanligaste kundfrågan har varit när vi ska införa sammanslagna vinstpooler för alla enloppsspel vid alla tävlingar. Nu tar vi ytterligare ett steg på den vägen.

Enloppsspelen som får en sammanslagen pool är Vinnare, Plats, Tvilling, Komb och Trio. I startlistorna på ATG.se framgår vilka tävlingar som har en sammanslagen pool för enloppsspelen.

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

1 Comment

  1. Frågan är varför ATG väljer att göra detta just nu? Mest troligt är att ATG har tappat omsättningen utanför de stora speldagarna och för att rädda det som rädda går så väljer man att slå samman poolerna.

    Nu anser vi inte att detta är något negativt men troligen finns den en större anledningen till att man gör detta först nu men det väljer man förmodligen inte att kommunicera.

    Med tanke på att vinnare och tvilling och trio nu befinner sig i samma pool så är vårt främsta generella spelråd att lämna favoriten som vinnare / U-häst i tvilling- och triospelet. Givet att vinnarspelet har en högre omsättning i relation till omsättningen för Komb, Tvilling och Trio då vinnarspelet lär dränera den gemensamma poolen vid eventuell favoritvinst.

    Om ATG vill utveckla hur fördelningen ser ut så skulle vi inte behöva spekulera så vi välkomnar en utläggning från ATG gällande hur poolen fördelas över vinnare, tvilling, plats, trio och komb vid t.ex. en eventuell favoritvinst.

    Post a Reply

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.