Totalisator-operatörer bildar ny världsorganisation


Måndag 15 juni sammanträdde representanter för totalisator-operatörer från fem världsdelar och bildade WoTA, World Tote Association. Organisationens medlemmar erbjuder spel i totalisatorpooler på hästkapplöpningar och huvuduppgiften, i korthet, är att skapa bättre förutsättningar för operatörerna och därmed stärka hästsporten globalt.

– Jag är övertygad om att det här är en kraft som behövs för att bibehålla och i förlängningen lyfta världens trav- och galoppsport till nya nivåer, säger Hasse Lord Skarplöth, vd på ATG och vice ordförande i den nybildade organisationen.

Totalisator-operatörerna med hemvist i Afrika, Asien, Oceanien, Nordamerika och Europa omsätter gemensamt 220 miljarder svenska kronor årligen. Den nybildade organisationen ska förespråka och främja:

  • Att vinsten eller del av vinsten går till hästsporten
  • En ledande position inom socialt ansvar med prioritet på spelansvar
  • Optimering av teknik för att underlätta samarbete mellan operatörerna
  • Nationella och globala totalisatorpooler med teknik som säkerställer en engagerande och positiv kundupplevelse

Paul Cross, chef för australiska Tabcorps internationella avdelning och Richard Cheung, ansvarig för internationell affärsutveckling vid Hong Kong Jockey Club delar på ordförandeposten under de första två åren. Hasse Lord Skarplöth valdes till vice ordförande för samma period och Keith Johnson, vd för nordamerikanska AmTote (Stronach Group) är ekonomiansvarig.

– Gemensamt för oss alla är att vi bär hästsporten på våra axlar i respektive land. Bildandet kommer ytterligare förenkla samarbetet mellan oss, vi kan dra nytta av de kunskaper och olika erfarenheter vi har och vara en stark kraft för våra hästspelsbolag globalt, säger Hasse Lord Skarplöth.

Organisationens säte är i Bryssel och den nyvalda styrelsen kommer 15 juli att presentera vilka specifika frågor och insatser som ska prioriteras i närtid.

Pressmeddelande från ATG

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.