Summering av V86 onsdag 9 september 2020


54 miljoner spelade och 37 miljoner i åttarättspotten. Men någon rekordutdelning på V86 blev det inte den här veckan heller. Däremot kunde vinnarna glädja sig åt dryga 50 000 kronor vardera sedan Garder Shaw rundat av omgången i en välförtjänt triumf.

– Vi fick revansch idag, konstaterade skötaren Jimmy Dahlman.

Närmast utslagen efter en vansinnesspurt i kriteriekvalen i fjol. Galopp på väg mot derbyfinalen i år. Garder Shaw har inte fått till det när det gäller som mest. Men på onsdagen fick hästen äntligen segerdefilera och avrunda en upphaussad V86-omgång med dubbeljackpot från Solvalla och Åby.

I söndags vann Hail Mary Svenskt Travderby och belönades med fyra miljoner kronor. Att Gardner Shaw kunde ha slagits om den segerchecken är kanske magstarkt, men hästen såg i alla fall ut att kunna strida om en finalplats då han galopperade vid ingången av upploppet i derbykvalet.

Istället fick hästen visa sitt kunnande i ett fyraåringslopp som placerats som avslutning på onsdagens V86-omgång. En energisk slutspurt i händerna på tränaren Jörgen Westholm såg till att fastställa utdelningen för åtta rätt till 51 779 kronor och lätta en sten från skötaren Jimmy Dahlmans hjärta:

– Det var jättesurt att han hoppade senast, men kul att vi fick revansch idag. Det är en rolig häst, han är alltid glad och gör alltid sitt bästa, kommenterade Dahlman sedan chefen skött alla kort rätt.

Rätt magkänsla
En annan häst som visade tillräcklig kapacitet, men aldrig riktigt fick till det i årgångsloppen är Raoul Engbloms Ad Hoc. Nu lyckades körande Carl Johan Jepson hitta till ledningen och då visade femåringen att han kan att bära sin dryga miljon i prispengar genom att bjuda på kvällens största överraskning med nio procent av V86-spelet i ryggen.

Stoloppet förväntades avgöras i en startduell mellan norskan Miracle Tile och Sofia Aronssons italienska Vichy Grif. Den förra hade snabbaste fötterna, men den senare den bättre moralen och plockade ner sin antagonist med lätthet från utsidan.

– Hon är fantastiskt fin. Min magkänsla var att det skulle gå vägen, rätt tidigt, kommenterade körande Erik Adielsson.

Fyraåringarna tog för sig
Italienskt blev det även i V86-inledningen där Wilhelm Paal visade upp ett härligt nyförvärv i fyraåriga Amour A Belle som höll undan för äldre konkurrenter trots 1.10-tempo första varvet. Två fina fyraåringar visade även Peter Untersteiner upp i en dubbelseger. Global Agreement svarade spets från innerspår i en spårtrappa och avfärdade utvändige Aragorn As i en duell som spådde ljus framtid för de båda kullkamraterna.

Princess Kloster reglerade sina konkurrenter utvändigt ledaren i en galoppfylld tillställning som behövde två omstarter för att komma igång. Samma segerväg tog Björn Goop med He’s Marvelous och Mattias Djuse bakom Ninjas Kiss.

Den senare må ha hamnat i skuggan av sina yngre bröder när det kommer till att vinna lopp i sulkyn, men visade prov på exemplarisk tempobedömning då han skickade fram sin häst samtidigt som fältet i princip stod stilla halvvägs in i fyraåringsloppet för ston.

Se även dagens V86 resultat onsdag 9 september 2020

Robin Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.