Summering av V86 onsdag 8 september 2021


Han kostade 100 000 dollar på auktion som ettåring. Nu har Perpetuate börjat betala tillbaka.

– Det är härligt att se honom, sade tränaren Reijo Liljendahl efter uppvisningen på Solvalla.

Karriären i USA blev kanske inte som väntat. Och det har varit upp och ner på svensk mark också. Men nu verkar allting ha lossnat för Reijo Liljendahls dyrgrip. Som omgångens särklassigt mest spelade häst hade Perpetuate inga problem att motsvara förväntningarna sedan Örjan Kihlström kört sig till ledningen och dundrat undan på 1.12,5 över full distans.

– Hästen utvecklas hela tiden och det är härligt att se honom. Det är inte alltid så lätt att sätta de här 1,30-oddsarna. Nu åker vi hem och tränar för finalerna, mös Liljendahl och hänvisade åt V75 under kriteriehelgen dit hästen kvalade in i sin förra start.

Starka favoriter
Det var en av flera favoriter som höll för trycket. En annan häst som lär synas i större sammanhang framöver är Katrin P.Boko.

Diederik Meilink andades optimism på förhand och blev inte besviken sedan hans sto kämpat sig främst i händerna på Andreas Lövdal. Hårdhet visade även Sybille Tinters Twinkle Face som parkerades utanpå ledaren på slutvarvet av Tomas Pettersson och närmast sprintade undan över upploppet. Ett liknande upplägg valde Carl Johan Jepson för Timo Nurmos hårding Global Undecided som visade sig starkare än ledande favoriten Pinto Bob.

”Väldigt fin travare”
Överraskningarna kom på Bergsåker via invändiga smygare. Henrik Svensson hittade ledarryggen med Lars Wikström-tränade Huddlestone som fick luckan i slutsvängen och visslade förbi. Mats E Djuse fann en liknande spelrum från tredje inner med Krister Jakobssons Xanthis Coktail som visade att hårdheten från V75 räcker långt i vanliga lopp.

Lillebror Magnus hade valt Solvalla men ville inte vara sämre och avrundade omgången med att spåra hela vägen bakom Gennaro Cassilos Bramante Ors. Den sista vinnaren som krävdes för att belönas med 22 999 kronor för åtta rätt var Kenneth Haugstad och Modern Times.

– Jätteskönt, hade jag tro på Modern idag. Jag vet inte vad som hände senast på Jägersro, men hon var helt under pari. Idag var det drag i henne igen och då visade hon att hon duger i sådana här lopp. Det är en väldigt, väldigt fin travare, mös Haugstad fått snurr på stallet efter en svacka och nu drog in säsongens största segercheck på 50 000 kronor.

Se även dagens V86 resultat onsdag 8 september 2021

Robin Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.