Summering av V86 onsdag 31 mars 2021


Hösten 2019 tog han hem anrika långloppet Walter Lundbergs Memorial. På onsdagskvällen fick Viking Brodde äntligen skära mållinjen först igen. Detta trots galopp i en årsdebut som lovade gott för en av landets starkaste hästar.

Tvåa bakom Attraversiamo i Prix Readly Express som fyraåring, men snöpligt utslagen trea i kvalen till Svenskt Travderby. Vinnare av Walter Lundbergs Memorial som femåring och spelad till andrahandsfavorit bakom Moni Viking i Harper Hanovers lopp i fjol.

Viking Brodde har många gånger visat att han tillhör landets absolut starkaste hästar, men galopper och hälsoproblem har satt stopp för karriären. På onsdagskvällen var det dags för comeback för sjuåringen som inte hade fått segerdefilera på 18 månader.

Och det såg ut att bli ännu en missräkning då hästen kastade sig i galopp bakom bilen och fick inleda loppet 50 meter bakom ledaren. Men det spelade ingen roll.

Över upploppet visade Viking Brodde, understödd av Björn Goop, att han fortfarande är den undantagshäst han så länge lovat och spurtade förbi sina konkurrenter i mäktig stil. Fjolårets sparsamma tävlande gör att hästen fortfarande står kvar på mellanvolten i Harper Hanovers om tränaren Timo Nurmos väljer att göra en ny satsning mot miljonloppet över tre varv under elitloppshelgen.

Hårda bud för Moses
Två andra hästar som lära höra tala om sig i större sammanhang drabbade samman i V86-2. Omgångens största favorit och årets snabbaste häst i landet Moses fick inget gratis då han tvingades trava utvändigt om värste konkurrenten

Go West Young Man. Det visade sig vara en övermäktig uppgift när den senare sträckte på sig i en duell som talade för att duon lär ha stora pengar att tjäna under säsongen.

– Väldigt skönt. Jag vet att Redéns hästar brukar vara hopplösa att möta, men för en gångs skull slog vi dem. Nu tror jag att vi satsar mot V75. Det vore kul att vara med i en final under elitloppshelgen, kommenterade tränaren Stefan P Pettersson.

En knappare favorit som fick en behagligare resa var Dream Kåsgård. Flemming Jensen kunde krypa ner i rygg på hårddragande 55-oddsaren Zaira del Ronco och hade bara denna att slå sig förbi, långt före den frånåkta klungan. Jensen följde upp med att sätta dit segervane Cadiz som inte hade det minsta emot att trava utanpå ledaren och såg till att Jensen kunde vända hem från Åby obesegrad.

Kylig Jonasson imponerade i sulkyn
En till favorit som höll var Reijo Liljendahls stallskrik Sedin U.S. Att konkurrenterna formerar sig så att man får fjärde par utvändigt i ett femhästarsfält är värsta tänkbara scenario, men det spelade ingen roll för kuskreserven Zeb Jonasson som höll sig kall och kunde finåka förbi över upploppet.

– Jag måste säga att Zeb Jonasson var en ny bekantskap som har framtiden för sig. Han gjorde allting rätt och vann med hästen som inte är så lättkörd, berömde Liljendahl som för första gången drog alla växlar på sin femåring med barfota, jänkarvagn och stängt huvudlag.

Avslutande spetssegrar
Robert Bergh toppar tränarligan i landet under året och ville förstås inte åka hem segerlös från hemmabanan. Mellby Ironman forcerades till front från ytterspår bakom startbilen och var sedan aldrig i förlustfara i en lovande årsdebut.

Far och son Untersteiner motsvarade favoritskapet med Woodbury Wine som spårade runt om innan Troels Anderssen använde samma taktik bakom Gitte Silvåkra.

Liselotte Olsson tränar det sexåriga stoet som alltjämt är obesegrad i ledningen och fastställde utdelningen på V86 till 11 436 kronor.

Se även dagens V86 resultat onsdag 31 mars 2021

Robin Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.