Summering av V86 onsdag 28 juli 2021


Spänningen uteblev. Istället fick topphästarna glänsa. Fifty Cent Piece och Tangen Haap utklassade sina konkurrenter under V86 från Boden.

Sällan har så många stjärnor färdats så långt norröver en onsdagskväll. Och ett par fick chansen att visa vad som skiljer dem från andra. Tangen Haap var segerlös i år efter att ha matchats i tuffast tänkbara konkurrens.

Nu ställdes han mot ”vanliga” hästar och bjöds dessutom snyggast tänkbara resa från tillägg. Det gjorde att en brett leende Björn Karlsson kunde sitta och nicka mot publiken över upploppet, 30 meter före konkurrenterna, på snygga 1.22,0/2 180 meter voltstart.

– Det känns ju mest som ett yrkesfel att han inte lyckats vinna i år. Det var skönt, det var sådan urkraft i honom i sista sväng. Och det var häftigt att höra att han gick 22 blankt, det visar att vi ligger rätt på det, sade Karlsson om stallets galjonsfigur som segrade i Elitkampen för två år sedan och nu klättrade över fyra miljoner insprunget.

Att tolvåringen är väldigt speciell för sin tränare och kusk råder inget tvivel om.

– Han betyder allt. Vi är ett. Det är ju han som har gjort mig…, fortsatte Karlsson med darrande röst.

”Skönt att få vinna lopp så här”
Robert Bergh har tränat upp betydligt fler elithästar och lär inte stå och falla med Fifty Cent Piece. Men det står ändå klart att han har ett extra gott öga till den forna auktionsdyringen som efter importen till Sverige hunnit vinna så väl Drottningens Pokal som Stosprintern. Nu mötte hon grabbarna, men dessa avfärdades först i startrusningen och sedan över upploppet där Bergh kunde kopiera Karlsson genom att tacka publiken för ovationerna, långt, långt före klungan.

– Hon var fin och höll upp ledningen, lätt. Det är skönt att få vinna lopp så här. Blir hon hård och går vidare i det här hon har så finns alla möjligheter till något riktigt bra, men det är lång väg. Jag tycker att vi bara njuter av den här fyraårssäsongen så får vi se, konstaterade Bergh sedan han kört i 1.10-fart sista rundan och landat på 1.12,6/2 140 meter autostart.

Dubblar för Bergh, Eriksson och Salmela
Två tiondelar långsammare körde Bergh i Scandal Plays Minne. Det räckte till seger, men var betydligt jobbigare både för häst och framförallt kusk då Mindyourvalue W.F. behövde påminnas så gott som hela loppet, men slutligen övertalades om att inte släppa någon förbi.

Dubbelseger blev det även för Sandra Eriksson som reglerade konkurrenterna utvändigt bakom Thule Jonssons Gurra Palema och följde upp med att sätta dit egentränade Devils Tongue från ledarryggen. Därmed var det upplagt för ett hattrick, men stallets stjärna Swagger galopperade vid ingången till upploppet och lämnade fältet öppet för Petri Salmela-tränade Got to Dash och Mats E Djuse. Det innebar dubbel även för Salmela som tidigare bevittnat Ulf Ohlsson styra runt fältet med storfavoriten Leave Your Sox On.

Omgångens första överraskning svarade Jorma Särkiniva för efter en vaken styrning bakom återvände hemmatränaren Mats Rånlunds Yankee Sensation. Det innebar att en annars favorittyngd V86 betalade 26 591 kronor för åtta rätt.

Se även dagens V86 resultat onsdag 28 juli 2021

Robin Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.