Summering av V86 onsdag 28 april 2021


Maestro Crowe är fortsatt obesegrad i regi Johan Untersteiner. På onsdagen stod han pall för favorittrycket och utklassade motståndet i V86.

– Jag har inte kört många hästar med den här styrkan, sa Untersteiner.

Maestro Crowe är precis som sin morbror, supertravaren Commander Crowe, en Petri Puro-produkt. Och han vann sju av tolv lopp för sin förre tränare innan Petri Puro, som också äger hästen, flyttade honom till Halmstadkollegan Johan Untersteiner i höstas. I den nya regin har han hittat ytterligare växlar och efter fem starter är han obesegrad. Staketet i programraden fullbordades i onsdagens V86 på Åby och sättet han gjorde det på imponerade. Från 20 meters tillägg hängde han i tredjespår under inledningsvarvet innan han landade utvändigt om ledande Fabulous Ixi. Den senare stretade emot bra men i slutkurvan övertog Maestro Crowe ledningen och med en stillasittande Johan Untersteiner i sulkyn lämnade han motståndet till seger på fina segertiden 1.13,6 över 2 680 meter.

– Det är få som har den extrema styrkan som han har, sa Johan Untersteiner, som blickar mot elitloppshelgens klassiska styrkeprov Harper Hanovers lopp med hästen.

– Han står start där. Det klart att det är ett helt annat motstånd och att det blir bra mycket tuffare, men om vi någon gång ska prova så är det väl nu när vi står start.

Och på Solvalla ska ännu en växel läggas i.

– Min tanke har hela tiden varit att köra barfota runt om i Harpers. Det är en liten chansning men det måste till och framför allt måste han komma upp i fart om vi ska kunna vinna det loppet.

När Hamre anmäler
Femte raka segern tog även Frode Hamres Sofies Case. Från ledningen på Solvalla hade norskan inga som helst bekymmer med att avfärda favoriten Borbolettas försök att utmana.

– När Hamre anmäler till Sverige brukar de även räcka här, konstaterade segerkusken Ulf Ohlsson.

På huvudstadsbanan vann sedan Markus B Svedbergs Call To The Bar och Alessandro Gocciadoros Amornero Roc (Örjan Kihlström) innan det var dags för ett uttagningslopp i Breeders Course. Vinnande ur den striden gick Sybille Tinter-tränade Okira Bo som i Björn Goops händer stack till ledningen och aldrig släppte någon in på livet.

”Född till att bli bra”
Åby bjöd även på ett litet men naggande gott fält i ett femåringslopp och där stod Robert Berghs Easy Cash för ännu en strålande insats när han tog årets tredje seger i fjärde starten. Visserligen fick han avverka inledningsvarvet i mycket lågt tempo men sedan blev det åka av. Med en slutrunda på 1.10 sprintade han undan i läcker stil.

– Vilken trevlig häst! Han har jättefin fysik och jättebra trav, så han blir både snabb och stark. Han är född till att bli bra och han tar tillvara på det nu, sa Bergh.

Övriga lopp inom V86 på Åby vanns av Peter Arnqvist-tränade Barbaro As (Johan Untersteiner) och Adrian Kolgjinis Racing Ribb. På V86 delade åtta rätt ut 1 245 kronor. Sjur rätt gav 28 kronor och då utdelningen för sex rätt understeg 15 kronor går den potten vidare till nästa vecka, då en jackpot väntar.

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.