Summering av V86 onsdag 22 september 2021


Han fick inget gratis och det krävdes granskning av målfotot för att kora honom som vinnare. Det är ingen tillfällighet att Mellby Indigo ståtar med sju segrar på tio starter.

– Han ville verkligen vinna, konstaterade hårdingens tränare Robert Bergh.

Det blev en tung väg till vinnarcirkeln för Mellby Indigo och när mållinjen skars trodde hans tränare och kusk att han hade förlorat. Men fyraåringen visade härlig styrka och inställning när han först krossade ledaren från positionen utvändigt och sedan höll en smygkörd utmanare bakom sig.

– Han gjorde ett tappert lopp och krigade till sig segern, fast kusken trodde att han torskade, sa Robert Bergh.

– Han är fantastiskt ärlig och tar något felsteg och sådär. Men han vill bara väl och det var en bra tid han vann på med de pengar han har på sig.

Segertiden skrevs till 1.14,4 över 2 640 meter med bilstart och Mellby Indigos vinstkonto uppgår till 206 000 kronor.

Bergh dubblade
Redan i loppet efter på Åbytravet kom nästa seger för Robert Bergh. För andra veckan i rad var hans Samson först i mål över tre varv. Och för andra veckan i rad bröt hästen ner på upploppet. Den här gången så mycket att domarna dröjde med resultatet. De valde emellertid att fria och låta fyraåringen behålla segern.

Unacerveza Broline gjorde också en gedigen insats på Mölndalbanan då han via fjärdespår på den första bortre långsidan rundade fram till positionen utvändigt om ledaren och därifrån drog undan till överlägsen seger. I kvällens sista lopp inom V86 på Åby höll favoritspelade Power Lane strålande efter att ha blivit överfallen i ledningen men han tvingades släppa en smygkörd Es Trenc förbi sig över upploppet.

Dubbeljackpot på onsdag
Peter G Norman lät påtagligt nöjd med Rally Inge inför tävlingarna på Solvalla och han hade fog för sin optimism. Hästen, som gjorde debut bakom startbilen, pilade till ledningen och när mållinjen skars hade han lämnat sina konkurrenter i överlägsen stil.

– Han var väldigt fin! Det blev lite körning där mitt i loppet men sedan gick han undan på lätta ben, sa hemmatränaren.

I uttagningsloppet till Amatör-SM var segerreceptet också ledning från start till mål. Patrik Fernlund satt i sulkyn och hästen som gjorde jobbet var No Pressure.

– Hästen var riktigt fin och Patrik gjorde allt rätt, så det var riktigt skoj! sa tränaren Philip Di Luca.

Daniel Redéns Red Rum imponerade när han utklassade motståndet och även Timo Nurmos pansarvagn Marion Fouty Bon (Jorma Kontio) spelade i en högre division än sina motståndare på Solvalla. För dem som lyckades pricka in samtliga åtta vinnare på V86 uppgick belöningen till blygsamma 572 kronor. De övriga potterna frös inne och därmed väntar en dubbeljackpot på V86 nästa onsdag.

Se även dagens V86 resultat onsdag 22 september 2021

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.