Summering av V86 onsdag 21 april 2021


Länge ansedd som en spurtkanon. Numera även en startraket. Milliondollarrhyme spårade hem The Onions lopp efter en katapultstart.

– Det var helt underbart. Han har äntligen fått tillbaka rätta trycket, kommenterade en sällsynt belåten Fredrik B Larsson.

Få hästar kan flytta hovarna snabbare än Milliondollarrhyme. Men Fredrik B Larsson har sällan utnyttjat den egenskapen bakom startbilen, då hästen haft en tendens att bli hetsig när han laddats iväg. Som sjuåring verkar emellertid någonting ha hänt.

I årsdebuten valde Larsson att släppa ifrån sig kommandot och fick nöja sig med andrapriset bakom elitloppsfavoriten Ecurie D. På onsdagskvällen var det inte tal om att ge några fördelar till konkurrenterna.

Milliondollarrhyme visslade förbi årsdebuterande storfavoriten Missle Hill på några steg varpå loppet i praktiken var avgjort. Den senare fick nöja sig med att vara tapper tvåa från dödens, medan Milliondollarrhyme till synes joggade i mål på 1.10,7/1 640 meter autostart.

– Han kändes hur fin som helst och har blivit som en explosion från start, kommenterade Larsson vars häst varit fyra i Elitloppet två år i rad.

Med sin nya egenskap torde han ha alla förutsättningar att förbättra den placeringen i år, förutsatt att han får en ny biljett.

– Det är klart att man drömmer om Elitloppet. Jag känner att kan jag ha den är formen och slipa till ytterligare så är han en häst för Elitloppet i år, inget snack, summerade Fredrik B Larsson.

Proppen ur för Taxi Out
Apropå att hitta nya egenskaper långt in i karriären så är det svårt att hitta ett tydligare exempel än Ola Karlssons Taxi Out. Hästen som behövde 42 starter för att spräcka segernollan visade nu med eftertryck att han verkligen fått smak för att vara först. Jörgen Sjunnesson körde målmedvetet fram utanpå ledande Tony Afrika varpå landets en gång vinstrikaste ickevinnare plockade fram krigarinstinkten och klev förbi på klasshästens vis. Klass utstrålar även danske segerstaplaren Emoji. Flemming Jensen körde till ledningen och kunde finåka upploppet ner.

– Det är lite att slipa på fortfarande, men att vara fem år och årsdebutera på det här sättet. Det ser ut att bli väldigt spännande framöver, förklarade Jensen som planerar att matcha sin häst på den här sidan gränsen under säsongen.

Överlägsen italienare
Danska vinnare är inget ovanligt, framförallt på Jägersro, men hästar ägda och uppfödda i Serbien brukar sällan utmärka sig på de stora streckspelen. Italienske Richardo Bianchis Hector de Sajan levde emellertid upp till ryktet som effektiv frontrunner då han spårade runt om i händerna på Peter Zadel. Och apropå Italien så har landets championtränare Alessandro Gocciadoro slagit upp en ny filial på svensk mark och presenterade en häst som visade sig vansinnigt överkvalificerad för sina dryga 300 000 kronor i prispengar. Andreas Lövdal fick förtroendet i sulkyn bakom segermaskinen Benedetto O.P. som lämnade klungan redan på andra långsidan, varvade under 1.10 och kunde vinna lika överlägset som avstannandes.

– Det gick fort, men det kändes väldigt bra. Han sprang och ställde lite så jag tyckte att det var bättre att släppa av honom. Det gick fruktansvärt fort, det var häftigt. Framförallt så var det väldigt lätt, jag hade tussarna kvar i mål, kommenterade Lövdal efter åkturen.

V75 nästa
En annan fyraåring som lär tjäna stora pengar under säsongen är Jerry Riordans nyförvärv Halo Am. Även här var det en lärling som fick att sköta tömmarna och Max Karlsson gjorde allting rätt på vägen fram till upploppet då tappre Namur avväpnades med lätthet. Magnus A Djuse dök till spets bakom Katja Melkkos Big Shot och dirigerade efter behag medan Björn Goop reglerade konkurrenterna utvändigt om ledaren med Max Håleryd.

– En väldigt fin häst och jag tror att han kommer att utvecklas rejält. Nu blir det nog V75 på Örebro 1 maj, berättade tränaren Juhani Partanen.

V86 betalade 15 242 kronor för åtta rätt. Se även dagens V86 resultat onsdag 21 april 2021

Robin Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.