Summering av V86 onsdag 2 juni 2021


Det blev inte Elitloppet. Det blev Torsten Janssons Minne. Lucifer Lane dominerade varje meter av onsdagskvällens huvudlopp på Åmål.

– Det är verkligen roligt att se, mös tränaren Thomas L Nilsson efter uppvisningen på V86.

Elitloppsgeneral Anders Malmrot hade honom bland kandidaterna till den sista biljetten.
Men det blev ingen inbjudan för Örebrotravets stolthet.

Istället fick Lucifer Lane visa elitloppsformen på Åmål, när banan bjöd in till V86 och årets största tävlingar. Och det blev ännu en glänsande uppvisning.

Johan A Nilsson kör inte många lopp på ett år, men har flertalet gånger visat att rutin kan vara överflödigt även i större sammanhang. Från idealiskt startspår dök man till ledningen och höll enkelt ifrån sig utmaningarna från Heart of Steel och Nadal Broline.

– Han ser otroligt fin ut. Och det är superbana idag också. Det är verkligen roligt att se, urbrast tränaren Thomas L Nilsson vars häst inte hade några problem med de speciella förutsättningarna på 800-metersbanan.

– Han har fruktansvärd kurvteknik. Vi samlar poäng och försöker förhoppningsvis vara med i något större, Östersund finns ju i tanken. Men huvudsaken är att hästen är bra.

Dubbel för Kylin BlomEn annan som visade sig behärska de speciella förutsättningarna var Oskar Kylin Blom, vars erfarenhet från Dalslandsbanan härstammade från två lopp utan framgång 2017. Men framtidsmannen från Gävletravet hade gjort sin hemläxa.

Det korta upploppet och svårigheten att avancera i spåren runt sista sväng är det som utmärker Åmål och Kylin Blom var med på noterna. Staro Onyourmarks svepte till front på sista bortre långsidan medan Sweety Cash S.W. pressade sig till tät från utvändig position i samma läge. Då spelade det mindre roll att hästarna tappade lite fart sista biten.

– Det är roligt när hästarna levererar som de gör. Jag vill framförallt tacka personalen. Det är jag som lägger upp träningen, så gör de jobbet och jag kan sitta och njuta i sulkyn, mös Oskar Kylin Blom efter sin dubbel.

1.10 första 500 i långlopp
En annan Oskar som lär låta höra tala om sig i många år är J Andersson. M.T.On Target fick överta ledningen utan strid och gick undan efter behag.

Kvällen duell utkämpades i långloppet Ändå Något över dryga tre varv. 1.10,8 första 500 i ett voltstartslopp över 2880 meter torde vara banrekord, men favoritspelade springspårsduon Ian B.R. och Devs Definitif behövde hela varvet på sig för att reda ut positionerna 50-talet meter före klungan. Det hindrade inte duon från att nå upploppet först där den senare visade sig klart starkast.

– Det blev lite väl utdraget, men sedan fick han en fin resa i rygg på värsta konkurrenten och avgjorde mycket lätt, kommenterade vinnande Mattias Djuse.

Ännu enklare blev det för norske kallblodsspecialisten Jan Roar Mjölneröd vars fyraåring Mjölner Röder visade sig överlägsen i Dubbelcupen.

Vände åt fel håll
Apropå rutin på Åmål så torde salige Torsten Janssons son Torbjörn besitta mer än de flesta. Nu visade han det genom att på ett synnerligen okonventionellt sätt förvandla ensamt innerspår på tillägg till springspår och med domarnas goda minne ta sig iväg från start bakom Robert Berghs nyförvärv Reddington. Resten blev en styrkedemonstration från hästen som visade egenskaper vilka bör räcka i betydligt tuffare sammanhang.

– Hästen var stor och stark och bara dundrade runt konkurrenterna, sade Torbjörn Jansson och kommenterade sin ovanliga procedur att vända åt fel håll i starten.

– Det är en norsk tjej som sköter hästen så hon hade väl lärt honom det… Men domarna tyckte väl att jag stod ensam 20 meter bakom de andra och att ingen blev störd.

Carl Johan Jepson övertog ledningen med Bengt Berg-tränade Zenito som bidrog till att hålla nere utdelningen för V86 till 12 345 kronor.

Se även dagens V86 resultat onsdag 2 juni 2021

Robin Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.