Summering av V86 onsdag 17 november 2021


I somras var han bäst i landet. På onsdagskvällen fick Milligan’s School äntligen besöka vinnarcirkeln igen.

– Han fick det tufft ett tag och kanske var lite sliten. Men nu är han på gång, konstaterade en mycket nöjd Catarina Lundström.

Åby Stora Pris blev kulmen på ett par makalösa sommarmånader då Milligan’s School krossade allt i sin väg. Men sedan har det gått trögare för Stefan Melanders 16-faldige miljonär som kom till onsdagens lopp segerlös i sex starter. Nu är den sviten bruten.

Magnus A Djuse fick för första gången chansen i sulkyn och styrde mot spets. Lika laddad som i somras var åttaåringen absolut inte, men tillräckligt för att sticka undan med en längd före duktige Lucifer Lane.

– Det är en härlig kille det här och det blev ett lagom lopp åt honom idag. Efter sista loppet har han varit lite piggare, så nu kanske han tänder till igen, sade skötaren Catarina Lundström och berättade lite om framtidsplanerna:

– Vi har pratat lite om Frankrike, men det är inget bestämt. Däremot är det klart att han går ut i finalerna här på Solvalla nästa lördag.

Becker övertygade i ovädret
Ordentligt regntunga förutsättningar och stora fält på Bergsåker gjorde att det verkade upplagt för skrällar. Men det det blev precis tvärtom, speciellt till en början. När L.L.Labero höll farten bäst för Oskar Kylin Blom innebar det tredje raka favoritsegern på V86.

Dessförinnan hade nämligen Robert Berghs nyförvärv Becker visat sig leva upp till ansvaret som omgångens hårdast spelade häst. Rikard N Skoglund körde så bestämt ut ur första sväng att han fick motbudet Capone Vox att släppa ifrån sig kommandot utan strid. Resten blev defilering för hästen som lär dyka upp i tuffare sammanhang framöver.

– En väldigt fin häst, stark och rejäl. Han vann med mycket sparat och det var bra gjort eftersom innerspåret är väldigt tung, berömde segerkusken.

Betydligt hårdare tvingades Powerbank jobba när han togs emot av Mojo Express och fick trava utvändigt i 1.12 fart, men ändå hade mod att betvinga denne för inhoppande Stefan Persson.

– Han sprang och bröt hela loppet, men klarade av det i alla fall. Mamman var likadan, han har tydligt ärvt både sinnet och aktionen så vi har lite att jobba på. Men han visade att han har hög kapacitet, mös tränaren Lars-Åke Söderholm från sidlinjen.

Jackpot på onsdag
Björn Goop dammade av 1.08,5 första 500 för att nå ledningen med belgiskan Myse d’Erpion som tävlade med amerikansk sulky för första gången – vilket gav tillräcklig motivation att fixa första årssegern. De tunga jänkarvagnarna var inte lika lyckosamma i sörjan på Bergsåker där Grisle Odin G.L. tidigt sprang sig trött. Kallblodsloppet blev istället en duell mellan ledande Bellfaks och utvändige jätteskrällen Guli Roy som utmanade tappert, men aldrig kom förbi.

Att Amatörpokalen skulle bli kvällens rivigaste lopp var väl heller inte oväntat. När krutröken skingrats stod det klart att Christer Otterström skulle få åka till vinnarcirkeln efter en väl avvägd styrning bakom Staro Mojito. Att Rikard Skoglund fixade en dubbelseger åt både sig själv och Robert Bergh med Harper Seabrook såg till att utdelningen åtminstone nådde fyrsiffrigt. 1 828 kronor närmare bestämt, medan sexrättspotten går vidare och spetsar åttarättspotten kommande onsdag med drygt sju miljoner kronor.

Se även dagens V86 resultat onsdag 17 november 2021

Robin Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.