Summering av V86 onsdag 17 februari 2021


Hon vinner vartannat lopp hon startar i. På onsdagen höll Sybille Tinter sin svit under V86.

– Hästarna verkar aldrig bli trötta, förklarade tyskan som lärt sig både språket och travsporten i sitt nya hemland.

Hon kom hit med sin far Klaus Kern som var, och i viss mån fortfarande är, en färgklick på svenska travbanor sedan början på 2000-talet. Nu har Sybille Tinter tagit över ansvaret för verksamheten och resultaten har aldrig varit bättre än denna vinter. Tolfte årssegern kom genom Zidane D.E. som speedade ner konkurrenterna från tredje par utvändigt i händerna på Tomas Pettersson.

– Jag är superglad, jag är så nervös. Han fick ett drömlopp serverat av Tomas, jag gjorde hon rätt kuskval idag. Hästen kämpar alltid hela vägen in i mål, jublade Tinter som bara har storstallen Lugauer, Bergh, Nurmos och Redén före sig i segerlistan under 2021.

– Jag vet inte varför det går så bra just nu. Jag tränar inte mer och inte mindre än tidigare. Men hästarna har hittat formen och verkar älska snön, fortsatte tyskan som inte hade någon erfarenhet av nodiska vinterbanor när hon kom hit.

– I Tyskland brukar man säga att en häst som springer på brodd blir trött efter 500 meter. Det har jag med mig sedan barndomen. Därför kör jag väldigt sällan mina hästar med brodd runt om i lopp. Gärna brodd bak, men inte fram. De andra kanske tycker jag är tokig, men så gör jag, berättar Sybille Tinter.

Favoritsegrar den tunga vägen
Om det var bristen på brodd i skorna eller inte må vara osagt, men Tinters andra häst Opalis galopperade in på slutrundan. Istället gick segern till Pär Ländins Axel Ruda som reglerade motståndet utvändigt för Magnus A Djuse.

Jorma Kontio valde samma taktik bakom Mellby Good som också skickades fram i dödens från bakspår och lät styrkan tala. Kvällens fjärde favoritseger signerades Stefan Arvidsson-tränade Lyckans Cash som tuggade ner motståndet under slutvarvet för Örjan Kihlström.

Lövdal körde bestämt
Kvällens ponduspris gick ändå till Andreas Lövdal som skickade fram Jareth Boko i tredjespår och lyckades övertala Linus Lönn att släppa ledningen med betrodde frontrunnern Showtimejackflower. Den senare belönades med andrapriset sedan Lövdal sent omsider valt att köra undan efter att ha inspekterat hela fältet runt slutsvängen. Micael Broberg tränar den hårde femåringen som med 14 procent av spelet i ryggen var kvällens näst största överraskning.

Den största kom i ”snabbloppet” på Bergsåker där Daniel Wäjersten fick till en milimeterstyrning bakom J.H.Mannerheim som skuggade favoriten Selmer I.H. långt in på upploppet och tackade med att slå sig förbi i sista steget.

Lennartsson snart tillbaka
Tangen Elvira spårade runt om för Per Linderoth och Rikard N Skoglund avrundade omgången med samma taktik bakom storfavoriten Hazard Boko. En skön seger för tränaren Per Lennartsson som besökte en travbana för första gången sedan han krossade bäckenbenet i en träningsolycka i mitten av december.

– Det är skillnad på att sitta hemma och köra, mot att komma ut på en tävlingsbana och värma. Idag fick jag upp suget igen, verkligen, sade Lennartsson som siktar på att vara tillbaka i tävlingssulkyn i början av mars.

Det innebar att utdelningen på V86 hölls nere till 2 827 kronor och att över sju miljoner i sexrättsjackpot vandrar vidare till nästa onsdag. Se även dagens V86 resultat onsdag 17 februari 2021.

Robin Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.