Summering av V86 onsdag 14 oktober 2020


I fjol tog han sitt livs seger. I år tog han över kungatronen. Tangen Haap lekte hem Paul Oscarssons Minne på Bergsåker.

– Jag kunde inte köra på max någon gång idag, sade Björn Karlsson sedan han lotsat in omgångens största favorit på V86®.

Inget kallblod har sprungit in mer pengar på svensk mark under 2020 än Tangen Haap. Med Månprinsen A.M. på sidlinjen har Björn Karlssons elvaåring tagit över rollen som landets kallblodskung.

Onsdagens uppgift bekräftade det då ekipaget enkelt reglerade sina konkurrenter utvändigt om ledaren och tog sig 60 000 kronor närmare sin andra miljonsäsong. För trots att hästen vann kallblodens finaste lopp Elitkampen och sprang in 1,2 miljoner kronor i fjol så tycker Björn Karlsson att hans gunstling hittat ännu en nivå som elvaåring.

– Det är en annan häst att köra i år. Nu springer han och lyssnar på mig, det är knappt man behöver säga något så bara exploderar han. Han har blivit riktigt häftig, förklarade Karlsson inför loppet.

Men lika nöjd var inte Karlssons efteråt, trots segern.

– Jag fick en dålig magkänsla i andra provstarten, det var som att det inte var bra med barfota idag. Han var tassig så jag fick taktikändra och inte köra på max någon gång. Men jag kände aldrig någon fara ändå, sade Karlsson och berättade om framtidsplanerna:

– Nu ska vi ta och sko honom ordentligt och köra med skor resten av året. Nästa lopp blir Gävle om 14 dagar eller så väntar vi till Solvalla om en månad.

Dubbel för Nurmos
Därefter blev det tuffare för favoriterna. Omgångens näst mest spelade häst Elche (Robert Bergh) släppte ledningen till stallkamraten Digital Science (Nicklas Westerholm) varpå den senare visade bästa styrkan över tre varv.

Twinkle Face fick bestämma i ledningen, men kunde ändå inte stå emot Dixie Brick som gick ett blytungt slutvarv för Jorma Kontio. Jaques Noir och Rikard N Skoglund säkrade en tränardubbel åt Timo Nurmos sedan man spurtat förbi en tapper Jula Downtown som pressat sönder ledande Urban Kronos i en härlig fartfest.

Björn Goop revanscherade dessa två upploppsförluster genom att spetsa från ytterspår med egentränade Shapes och därefter dirigera efter behag.

”Jag är så stolt”
På Bergsåker såg Gazoline Mearas ut att ha allt under kontroll i front, när bakomvarande Balotelli Crown fick luckan och brisade förbi för Susanne H Osterling.

– Tårarna kommer, gud vad jag jobbade in honom. Det är grymt hur Susanne kunde köra med tanke på hur laddad han var idag och galopperade upp bakom bilen. Hästen är helt underbar, jag är så stolt över honom, jublade tränaren Lina Tallberger.

Största knallen signerades Petri Salmelas Lady Zappa som var minst spelad i sitt lopp, men inte verkade bry sig om det då hon blåste förbi konkurrenterna sista biten.

– Hon var väldigt snabb i benen, en fin häst, konstaterade gästkörande Magnus A Djuse.

Därmed fanns det fem hästar som skulle ge miljonutdelning inför sista avdelningen. Men av det blev intet. Fredrik Linders USA-födda jättelöfte Hemisphere visade sig bäst i ett högklassigt treåringslopp som krävde en segertid på 1.12,7 över full distans.

– Vi är tacksamma för alla hästar vi har, men man känner att det här är något alldeles extra. Han duger långt upp, konstaterade tränarsambon Magdalena Eriksson.

Därmed stannade utdelning på V86® vid 41 848 kronor för åtta rätt. Se även dagens V86 resultat onsdag 14 oktober 2020

Robin Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.