Summering av V75 torsdag 1 april 2021


Det blev en favoritfylld afton när Spring Race sparkade igång på skärtorsdagen. Men bakom en inte alltför svårfunnen rad dolde sig flera spännande slutstrider. Segrande ur två av dessa gick firma Redén/Kihlström.

V75 fyra dagar i rad.
På torsdagskvällen gick startskottet för Spring Race på Gävletravet. En duo som har det synnerligen väl förspänt under påsken är landets ledande tränare Daniel Redén och kuskdito Örjan Kihlström.

Från Gävle kunde man vända hem med två segrar sedan Hilltop Hawk och Deal Done Zet båda svarat för prestationer som lovar gott för framtiden. Hilltop Hawk hamnade utvändigt om favoriten Yankee Dee och blev pigg varpå Örjan Kihlström helt sonika körde till och övertog ledningen vid varvningen. Men den duellen var bara en försmak av vad som komma skulle. Oscar Berglunds tyska nyförvärv Airborne motsvarade strålande träningsrapporter och utmanade frenetiskt upploppet ner trots inledande galopp. Men Hilltop Hawk höll undan till tredje raka segern som fyraåring.

– En otroligt talangfull häst. En fruktansvärt explosiv travare som har behövt tid, men han börjar komma nu, berömde Redén som i nästa lopp fick se ickeglänsaren Deal Done Zet svara alla attacker och gå undan till nionde segern på tolv starter.

För om den förre lever på talang så går den senare på inställning.

– Vilken sköning det är. Han är på jobbet från 500 kvar, då börjar han spotta i nävarna, han växer för varje lopp han gör. Som han har rört sig hemma i träning och som han rör sig på banan, och att vara så här bra, jag har aldrig varit med om något liknande. Han ser ut som en docka som man håller i ett snöre, det är olika i varje ben, men han är jättebra ändå, fortsatte Redén.

Båth knep Påskägget
Påskägget med 150 000 kronor i förstapris gick till Svante Båths nyförvärv Zante Grif. Erik Adielsson försvarade ledningen med knapp marginal och fick hjälpa sin häst under vägen, men när det väl drog ihop sig så stack italienskan ifrån sina konkurrenter hur lätt som helst. Spetsuppvisning blev det även från Chapuy där Åke Lindblom såg till att hålla bakomvarande årsdebutanten From the Mine inlåst och kunde kosta på sig en segergest.

Rotate gjorde debut för Björn Goop och var precis lika övertygande som i sista starten för Stefan Melander då han åter reglerade motståndet utanpå ledaren. Kvällens mest rafflande slutstrid kom i kallblodsloppet där Demex fångade in ledande Nordby Kuling i allra sista steget före mål.

”Med en vanlig vagn hade det här aldrig hänt”
Dramatik av det otäckare slaget kom i avslutningen då Karls Helge stegrade sig i starten och kastade Ulf Ohlsson ur sulkyn. Hästen skenade många varv runt banan innan han kunde fångas in, medan Ohlsson gav sin syn på incidenten.

– Hästen slog benet i hjulskyddet i första starten och blev skärrad. Han tog bocksprång och reste sig, sedan kom det en konkurrent bakom som fick med sig min vagn. Jag har väldigt ont i bägge benen, men inget är brutet, förklarade landets kuskchampion som menade att olyckan kunde förklaras med att hästen tävlade med en amerikansk sulky, ofta kallad jänkarvagn.

– Med en vanlig vagn hade det här aldrig hänt. Hästen blev rädd och på grund av rädslan höll det på att bli en riktig olycka.

Lycka blev det istället för hemmatränaren Oskar Kylin Blom vars Hombre D. visade sig hantera den kraftigt fördröjda starten bäst och tågade undan i härlig stil utanpå ledaren. Utdelningen på V75 stannade vid 6 114 kronor.

Se även dagens V75 resultat torsdag 1 april 2021

V75 Spring Race fortsätter
På långfredagen drar Spring Race vidare till Färjestad med Redén/Kihlström i huvudrollen med bland annat årsdebuterande sprintermästaren Don Fanucci Zet.

Robin Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.