Summering av V75 söndag 30 maj 2021


Daniel Redén vann inte bara Elitloppet med Don Fanucci Zet. Han har även en ny superstjärna i Sister Sledge som tog hem Fyraåringseliten i oerhört imponerande stil.

Stoet utkämpade en ursinnig duell mot Bepi Bi under slutvarvet – men vägrade att ge sig. Hon kom i mål på tiden 1.09,1 och tog hem förstapriset på en halv miljon kronor med Örjan Kihlström i sulkyn.

– Vilken fruktansvärd häst jag har, herregud, sa tränaren Daniel Redén.

Sister Sledge gjorde tredje starten på svensk mark och hon är fortfarande obesegrad i sin nya regi Daniel Redén. Han ropade in henne på Harrisburg-auktionen i fjol för 265 000 dollar och det ser ut att vara väl investerade pengar. Det fyraåriga stoet gick ut mot hingstarna i Fyraåringseliten och imponerade oerhört. Hon öppnade snabbt bakom bilen och tog ledningen. Men det kostade 1.08,8 första 500 metrarna och kort senare kom Alessandro Gocciadoro bombandes med Bepi Bi. Den italienska hästen pressade stenhårt utvändigt om Sister Sledge hela slutrundan och man kom upp till varvet på 1.08,9. De båda duellerade sida vid sida upploppet ner och när man kanske trodde att Bepi Bi skulle koppla greppet, så vägrade Sister Sledge att ge sig för Gocciadoros monster. Hon sträckte ärligt och berömvärt på sig och höll undan knappt på tiden 1.09,1/1640a. Kraftigt överbetyg naturligtvis till Bepi Bi som var enormt tapper tvåa från dödens. Trea på avstånd blev Henry Flyer Sisu.

– Ett ruggigt häftigt lopp. Han var fantastiskt bra och Gocciadoros häst var heroisk, sa Örjan Kihlström.

Elitsprintern till Night Brodde
Night Brodde imponerade stort när han tog hem Elitsprintern efter ledning från start till mål. Conrad Lugauer skickade iväg Night Brodde rejält som öppnade maximalt från innerspåret bakom bilen. Han höll ut självaste startkatapulten Disco Volante, som sedan galopperade kort i första kurvan, och vann spetsstriden. Efter 1.08,5 varvade Night Brodde på 1.10. Han var aldrig i fara någon gång och drog undan till en lätt och imponerade seger. Vinnartiden skrevs till 1.09,5 för barfotadansande Night Brodde.

– Det är en underbar och fin häst. Vi hade en bra känsla hela veckan att kunna hålla upp ledningen och även att vinna loppet, sa tränaren Conrad Lugauer.

Svenskt rekord av Kali Smart
I Fyraåringseliten för ston blev det en rejäl överraskning när Adrian Kolgjini styrde in sin egentränade Kali Smart, som tävlade barfota runt om för första gången. Kali Smart bidade sin tid i kön och profiterade på det stenhårda tempot i täten. Stallkamraten Hilarious Am blixtrade till ledningen och släppte täten till Marion Fouty Bon efter ett halvvarv som öppnades i 1.06-tempo. Marion Fouty Bon varvade på 1.09 och var naturligtvis märkt av den farten vid upploppets början. Hon höll strålande till tredjeplatsen men ingen kunde svara Kali Smart när denne kom farande.

– Den här hästen är otroligt bra. Tyvärr är hon inte anmäld till någonting och det här var hennes riktiga stora lopp, sa Adrian Kolgjini.

Världsrekord av Chiru
Chiru visade enorm styrka när han vann sitt lopp utanför V75, som kördes som V4-3. Han gjorde det på tiden 1.13,0 över distansen 2640 meter med voltstart. Det är nytt världsrekord för fyraåriga svenska hingstar och valacker över lång distans. Chiru gjorde det även den tunga vägen då Claes Sjöström lämnade tredje par utvändigt och styrde fram utvändigt om ledaren efter ett varv. Där fick den Timo Nurmos-tränade fyraåringen tåga i dödens resten av loppet. Tempot var högt där ledande Brunello Hall blev het och drog i jämn 1.13,5-fart. Den sistnämnde var slagen i sista sväng samtidigt som Chiru tog över. Mister Donald och Björn Goop kom fram och försökte utmana, men Chiru svarade och stack enkelt ifrån den sista biten.

– Hästen kändes fantastiskt fin, berömde Claes Sjöström om Nurmos derbyhopp som tävlade barfora runt om för första gången.

Holländskt i Treåringseliten
I Treåringseliten, tillika finalen av Breeders Course, blev det holländsk seger genom Love You Too, som tog första vinsten i karriären. Påpassligt nog kom den i det är storloppet som hade en miljon kronor i förstapris. I sulkyn satt 21-årige Micha Brouwer som serverade sin häst en perfekt resa i andra par utvändigt. Love You Too kopplade greppet inne på upploppet och gick ifrån till en lätt seger. Vinnartiden blev 1.12,9/2140a och tränar gör Paul Hagoort.

I Treåringseliten för ston blev det seger för Cash Bank Bigi och Alessandro Gocciadoro. Efter tredjespår i första sväng dundrade han tidigt till ledningen där initialt spetsande Global Confession välvillig släppte täten. Cash Bank Bigi gick sedan inte att besegra och vann enkelt på tiden 1.13,0/1640a. Förstapriset var 200 000 kronor och överbetyg även till tvåan Breeze som höll mycket starkt från dödens för Claes Sjöström.

Se även dagens V75 resultat söndag 30 maj 2021

Michael Carlsson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.