Summering av V75 lördag 9 januari 2021


Hårt i mål – men säkert ändå. Daniel Wäjersten satt still utvändigt ledaren och litade på sin häst i silverloppet på Bergsåker. Algot Zonett lever på styrkan och passerade på lördagen en miljon kronor intjänat i karriären.

– Kul att hästen som var så bra som unghäst får visa hur bra han är igen, sade tränare Wäjersten.

Lördagens STL-tävlingar med V75 i Sundsvall avgjordes under vintriga förhållanden och det krävdes hakar i hästarnas skor för det rätta fästet. Daniel Wäjerstens reklamhäst Algot Zonett spelades till klar favorit i den inledande avdelningen trots att det handlade om debut i silverdivisionen för valacken efter toppstoet Hilda Zonett och Prix d’Amerique-vinnaren Maharajah.

Det blev ”hårt i mål” enligt referenten. Men segern satt ändå inte långt inne. 1 400 meter från mål körde Daniel Wäjersten upp utvändigt ledaren och trots en segermarginal på någon decimeter såg det kassaskåpssäkert ut.

Kusken satt nästan helt stilla upploppet ner och lät fuxen avgöra på styrka mot ledande Remarkable Feet och Jörgen Westholm.

– Både Jörgens och min häst svarade för riktigt bra prestationer. Det gick ju väldigt snabbt sista varvet. Han är verkligen ärlig och rejäl och satte dit nosen, sa den unge Bergsåkerstränaren.

I bronsfinalen annandag jul vann Algot Zonett lätt från ledningen. Att åttaåringen var ny i silverdivisionen spelade ingen som helst roll denna lördag. Åttaåringen lovade mycket som unghäst och har varit skadad i omgångar. Hela fem- och sexåringssäsongen spoliera på grund av skador.

– Det är en fantastiskt utveckling på slutet och han har tjänat väldigt bra med pengar senaste månaden. Det är kul att hästen som var så bra som unghäst får visa hur bra han är. Han har ju haft ögonen på sig med tanke på sin härstamning. Ja, det är roligt att hästen hamnar i centrum, sa Daniel Wäjersten.

Kuskdelikatess i guldloppet
I Zoogins lopp, gulddivisionen, lyckades kusken Ulf Ohlsson med en snygg ”variant” varvet från mål när han körde till med Stefan Melanders Disco Volante. Hannu Korpi hade just övertagit med Grainfield Aden och var nog inte riktigt beredd på Ohlssons kupp och blev av med ledningen.

Disco Volante kunde sedan ta en säker seger före just Grainfield Aden som höll farten bra utvändigt till andraplatsen. Antonio Trot trea efter en spurt från köposition och nyblivne 13-åringen On Track Piraten fullföljde till en åttondeplats efter en invändig löpning.

Trippelseger på V75
Championkusken Ulf Ohlsson plockade sex segrar i Östersund på fredagen. I Sundsvall vann han förutom guldloppet även bronsdivisionen och klass I.

Voltstart gällde i bronsloppet. Ohlsson fick galopp på Marschall Match från springspåret i starten som dock avblåstes. I den giltiga starten skärpte sig både häst och kusk och klev till ledningen. Finskan Tuija Irri tränar hästen som även vann V75 kvällen före julafton med svart kusk. I det avslutande klass I-loppet såg Ohlsson till att ro åt sig ledningen med hemmatränaren Pär Ländins Axel Ruda och ledde runt om. Det här var Axel Rudas andra seger i STL sedan i början av december.

Skor på – gick bra
Åtta segrar och sex andraplatser på 18 lopp under fjolåret utan skor. I Kvisslebruns lopp visade Våler Nikolai att han kan vinna m-e-d skor på hovarna också. Erik Adielsson fick draghjälp i tredjespår under slutrundan i kallblodens uppgörelse och kunde vinna med krafter kvar i sexåringen, efter att ha kämpat ner ledande Vestpol Gladiator och hållit undan för starkt avslutande B.W.Rune. Ett helfinskt ekipage vann försöket till Diamantstoet som gick som V75-2. Essie Gonzales kom från Finland med fina meriter i december och vann debuten i Sverige 28 december.

Katja Melkko tränar det sexåriga stoet som nu tog andra raka segern för Jorma Kontio efter tidig ledning och fick hållas i ett relativt lågt tempo. Omgångens största favorit på V75, spelad på 56 procent.

Hela 26 007 system prickade alla vinnarna den här lördagen. Sju rätt på V75 delade ut 927 kronor, sex rätt 24 kronor och när utdelningen för fem understeg 15 kronor är det klart att det blir jackpot på Jägersro V75 lördagen 16 januari. Däremot delades jättepotten på spelet Top 7 ut på Bergsåker. Två spelare lyckades hitta de sju första hästarna och belönades med 2,8 miljoner vardera.

Se även dagens V75 resultat lördag 9 januari 2021

Mikael Wikner, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.