Summering av V75 lördag 4 januari 2020


Senast han vann lopp blev han inbjuden till Elitloppet. På lördagen var Disco Volante äntligen tillbaka i vinnarcirkeln.

– Han är så värd det här, utbrast skötaren Jenny Gustafsson efter styrkedemonstrationen i Arvid Stjernswärds Minne på Jägersro.

På valborgsmässoafton reste han till Neapel och återvände med försöksvinst och andraplats i finalen i Italiens största sprinterlopp ”Lotterian”. Det gav en dryg miljon i kassan och inbjudan till självaste Elitloppet.

Där åkte Disco Volante ut i försöket och sedan gick den högkapable, men knepige och stänkrädde sexåringen segerlös under resten av 2019. Men säsongen som sjuåring inleddes på bästa sätt.

Efter ett antal defensiva löpningsupplägg lät Ulf Ohlsson hästen löpa ut utvändigt om ledaren och det verkade passa Disco Volante perfekt.

– Jag är så glad. Det var så kul. Nu fick han visa hur bra han är, utbrast Jenny Gustafsson medan Ulf Ohlsson fyllde i:

– Han ville bara kuta idag och var verkligen löpglad. Det var roligt att han fick vinna efter att vi kört fast flera gånger. Han låg på hårt och jag misstänkte att det skulle ta på krafterna, men han gick undan på bra sätt.

Gästerna tog för sig
Jägersro marknadsförde sig en gång i tiden som travbanan ”Mitt i Europa” och V75-inledningen gav onekligen prov på det. Det började med att danska årgångstoppen Dusty Shadow fick spelarnas knappa förtroende i diamantoförsöket och levde upp till det för Jeppe Juel, vars häst krigade ner smygkörde kullkamraten Seven Karats.

Det följdes upp med klass I-försöket, som på förhand utmålades till en duell mellan nederländske storfavoriten Volare Gar och landsmannen Hector Boko. Det var en korrekt förutsägelse, med tvisten att den senare visade sig bäst för Jaap van Rijn – som inte var blyg i sin andra styrning på svensk mark när han reglerade motståndet utanpå ledaren.

Kihlström måttade in två
Örjan Kihlström dominerade V75-spelet som kusk under 2019 och tycks inte ha några ambitioner att frånsäga sig den rollen. Två precisa och karakteristiska smygare bakom Håkan K Perssons Dancing In the Rain och Johan Lejons Sunday Sonata resulterade i två målfoton där segerkusken satt med körspöet under armen och innebär att Kihlström kopplade omedelbart grepp om ”sin” liga 2020.

Lugauer till sjukhus
Peter Ingves satte dit Peter Untersteiner-tränade Eldorado Mearas innan en favoritseger avrundade omgången. Men den kom inte utan dramatik, i alla fall sett till vad som hände innan loppet.

Conrad Luguer fick en spark i början av tävlingsdagen och tvingades åka till akuten, enligt uppgifter med en blödning på armbågen och inget brutet. Det innebar att Ken Ecce helt plötsligt befann sig som favorit i silverdivisionen bakom Harran Boko.

– Det är alltid roligt att få köra en bra häst. Han drog iväg själv och fick bestämma farten, jag försökte bara hålla i honom så länge som det gick, kommenterade Ecce sedan han sett till att det blev dansk inramning på årets första V75-omgång och fastställt utdelningen för sju rätt till 112 177 kronor.

Se även dagens V75 resultat lördag 4 januari 2020

Robin Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.