Summering av V75 lördag 30 november 2019


Milligan’s School fortsätter att dominera gulddivisionen i Svenska Travligan. På lördagen vann han över tre varv på Gävletravet. Och snart kan det bära av till Frankrike.

Han hade redan vunnit gulddivisionen över 1 640 meter, 2 140 meter och 2 640 meter. Nu har han även vunnit Svenska Travligans högsta klass över mastiga 3 140 meter.

– Det är mycket prat om vilken som är hans favoritdistans men han är väldigt allround och går på alla distanser. Han är en riktigt hedershäst, sa Catarina Lundström, som tränar hästen tillsammans med sin sambo Stefan Melander.

Loppet i sig blev ganska odramatiskt. Ulf Eriksson laddade lite lagom från spår fem bakom startbilen och fick överta ledningen utan strid på den första bortre långsidan. Sedan kunde han dämpa tempot innan han började grilla konkurrenterna under slutrundan och över upploppet var det ingen som kunde haka på Milligan’s School.

– Med tanke på väder och den lite hårda banan var det tacksamt att vi fick dämpa väldigt i 700-800 meter innan vi ökade farten igen. Det är skönt att slippa köra hela vägen varje gång, sa segerkusken.

Milligan’s School noterades för banrekordet 1.14,0 och belönades med 200 000 kronor. Totalt har världstravaren sprungit in nästan elva miljoner kronor och nu kan det bära av till Frankrike med sikte på vinterns stora drabbning Prix d’Amerique.

– Vi har pratat lite om Frankrike och skulle testa det här med tanke på att det var 3 000 meter. Men det är tufft att åka ner dit och möta de allra bästa och vi har inte på långa vägar bestämt oss. Vi får väl se helt enkelt, vad det blir för väder och om det går att träna på här hemma, eller om vi ska åka iväg, sa Catarina Lundström.

Tvåa bakom Milligan’s School blev Digital Ink som är uppfödd och ägd av paret Stefan Melander och Catarina Lundström och som grädde på moset vann deras Surf’n Turf klass II från ledningen tillsammans med Torbjörn Jansson.

– Hästen är helt enkelt jätte-, jättebra. Det är en riktig hårding, sa Torbjörn Jansson efter treåringens tredje raka seger.

Skräll i silver
Erik Adielsson serverade Svante Båth-tränade Victor A.U. ett lopp i ryggar i silverdivisionen och det tackade hästen för genom att kriga ner en tapper Hazard Boko i en hård slutstrid.

– Han har genomgått en metamorfos. Ronja (skötaren Ronja Lamminen) och Svante har fått till honom något helt otroligt, berömde Adielsson.

I stoloppet blev det hemmaseger genom favoritspelade Dusktodawn Sisu som avgjorde enkelt efter att ha fått en drömresa av Rikard N Skoglund.

– Hon är fin alltså. Nu fick hon ett helt perfekt lopp men hon har hårdhet och jag hoppas att hon kan klättra en bit i klasserna, sa tränaren Fredrik Wallin.

Megaskräll i kallblodsloppet
Favoriterna svek i Dubbelcupens final och istället var det tre jätteskrällar som gjorde upp den sista biten. Längsta strået drog loppets näst minst spelade häst, 82-oddsaren Vertigo Knekten, tillsamman med Per Lennartsson.

– Vilken häst! Och vilken kusk! Final i Dubbelcupen och allt. Vi sa att om vi får en fin peng blir det en ny vagn, så det blir det nu, sa den segerrusiga tränaren Marit Beckström efter triumfen som inbringade 200 000 kronor.

På V75-spelet översteg värdet 200 000 kronor redan efter fem avdelningar och sedan Timo Nurmos-tränade duon Magic Cash (Jorma Kontio) och Seismic Wave (Örjan Kihlström) vunnit bronsdivisionen och klass I landade utdelningen för sju rätt på 376 105 kronor. Sex rätt betalade 716 kronor och för fem rätt fick man 34 kronor.

Se även dagens V75 resultat lördag 30 november 2019

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.