Summering av V75 lördag 3 april 2021


Han kom närmast från seger i gärdsgårdsserien. På påskaftonen spurtade Harran Boko hem Yngve Larssons Memorial för den äldre eliten.

– Han var ute i breddlopp senast för att få känna sig kaxig och få lite mer självförtroende. Det fick vi se resultatet av i dag, sa hästens ägare och skötare Simon Mitman.

Påskhelgens Spring Race med V75® fyra dagar i rad fortsatte på lördagen i Halmstad och dagens sportsliga höjdpunkt var anrika Yngve Larssons Memorial. Loppet som körts sedan 1979 hade lockat att starkt startfält och 2016 års vinnare Tycoon Conway Hall tog hand om ledningen. Favoritspelade Stoletheshow fick positionen utvändigt om ledaren och bakom honom tassade Harran Boko. Halvvarvet fån mål hissade favoriten nödflagg och då klev Harran Boko in i matchen. I sin tränare Conrad Lugauers händer spurtade han till seger på snabba 1.10,2 över 1 640 meter med bilstart.

– Han ger mig mycket den här hästen. Jag och pappa äger honom tillsammans och jag har haft honom som passhäst i tre år. Det har varit ”ups and downs”, vi har varit i Frankrike och vi har varit i finaler på Solvalla. Det är en hedershäst och jag tror inte att vi har sett botten i honom än, sa Simon Mitman

Startgalopp för dunderfavoriten
Farlander Am radade upp segrarna under fjolåret och bar ett blytungt favoritskap när han nu gjorde första starten efter vinteruppehåll. Men en startgalopp modell större spolierade hans segermöjligheter och sköt åtskilliga V75-system i sank.

– Det är inte roligt att förlora med en storfavorit på V75. Han var lite spänd i volten och ville iväg, kommenterade kusken Stefan Persson.
Vann loppet gjorde Quite Special som efter en elegant styrning av Hanna Lähdekorpi spurtade till hemmatränarens första seger i V75.

– Det känns fantastiskt roligt. Det är som en milstolpe som man kan bocka av, sa Lähdekorpi.

Överlägsen skrällseger
Jägersrotränaren Bo Örberg triumferade också i V75 för första gången. Från spår sex bakom startbilen dundrade han till ledningen med treprocentaren Scorpion’s Madness, höll tempot väl uppskruvat, och vann närmast överlägset.

– Han är lite bättre i ledningen än bakifrån och jag vet att han är stark och rejäl, så jag tänkte att vi drar på rejält, klargjorde en mycket glad Bo Örberg efter loppet.

– Det är ju helt fantastiskt! Han betyder mycket för mig den här hästen och det här är min största seger.

Fyrling till Untersteiner
I Cruzado Dela Noches stoserie snuvade Alicia Bore favoriten Galant Sisu på ledningen och därmed låg vägen öppen för andrahandaren Darah Bibo. Sedan hon övertagit ledningen i sin tränare Peter Untersteiners händer stack hon undan till seger i imponerande stil.

– Hon kändes väldigt kaxig. Hon bara drog på och var verkligen löpsugen, sa Untersteiner.

Hemmaprofilen hade vunnit två lopp redan innan V75 tagit sin början och inom spelformen satte han även dit nyförvärvet Kirsi Boko.

– Hon har faktiskt varit ett psykfall som vi har fått brottas med i vinter. Det såg mörkt ut ett tag men den senaste månaden har hon fått mycket bättre självförtroende och börjat tänka på att trava istället för att krångla till det, och i dag gjorde hon faktiskt allting rätt.

Multijackpot på V75
Joakim Lövgrens skräll Happy Few gjorde en mycket stark prestation när han rundade fältet från femte par utvändigt och Christoffer Erikssons Zlatan Knick förtjänar också toppbetyg för sin spetsseger.

De som prickade in samtliga vinnare på V75 fick för det 152 540 kronor. På söndagen är det final för Spring Race när en multijackpot ska delas ut på V75 på Romme.

Se även dagens V75 resultat lördag 3 april 2021

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.