Summering av V75 lördag 29 maj 2021


Hon var det enda stoet i Harper Hanovers lopp och spöade hingstarna via en virvlande avslutning. Wild Love vann miljonloppet på nytt världsrekord för Kevin Oscarsson, vilket var till stor glädje för tränarna Anders Lindqvist och Bengt Simberg.

– Anders var stor i korken innan men jag var lite försiktig, sa Bengt Simberg som köpte hästen på auktion för 35 000 kronor.

– Jag var väldigt realistisk. Nu siktar vi på Prix d’Amerique, kontrade Anders Lindqvist.

– Det absolut största jag har vunnit, sa Kevin Oscarsson.

Det bjöds på travsport på högsta nivå den här lördagen under elitloppshelgen på Solvalla. Flera makalösa insatser förgyllde tävlingsdagen där det högst doterade loppet, Harper Hanovers lopp, avslutade V75®. Där fick vi se enda tjejen i loppet, Wild Love, spurta ner sina manliga konkurrenter över upploppet. Det sjuåriga stoet som ägs av Bengt Simberg har lyft sig ännu en nivå och tagit flera steg sedan vistelsen i Frankrike hos Anders Lindqvist.

Tillsammans har de tränat och förädlat Wild Love som nu är bättre än någonsin i karriären. Hon hade det sämsta utgångsläget med bakspår på 40 meters tillägg och Kevin Oscarsson bidade tiden långt ner i kön. Samtidigt trummade Maestro Crowe på i ledningen där Johan Untersteiner höll ett jämnt och hårt tempo. Wild Love gick med i rygg på favoriten Who’s Who under slutvarvet och när Kevin Oscarsson vred ut henne vid upploppets början speedade hon sylvasst. Kort före mål hann hon fram och förbi Who’s Who och skrällen var ett faktum. Kevin Oscarsson vevade med armen i en vild segergest av glädje när mållinjen passerades. Wild Love städade inte bara av grabbarna och tjänade en miljon kronor. Hon gjorde det även på tiden 1.11,9/3180 vilket är lika med nytt världsrekord för äldre ston över stayerdistans.

– Vilken otrolig grej alltså. Det näst största loppet på hela den här helgen. Det är så otroligt mycket taktik i loppet när det är lång distans och varenda meter måste stämma. Men det gjorde det också, sa Kevin Oscarsson.

”Har utvecklats och är mycket hårdare”

– I sista sväng satt jag mest och försökte hålla henne på bettet och inte ödsla för mycket krafter. Jag kollade runt på de andra hur mycket grejer de hade dragit och hur mycket krafter de hade kvar. Det här är det absolut största jag har vunnit. Just själva loppet och just att få segra med Wild Love som jag fick börja köra tidigt och nu är hon mycket hårdare och gick sista 1100 metrarna i tredjespår, fortsatte Kevin och berömde tränaren och ägaren Bengt Simberg.

– Bengt är en otrolig hästkarl och är väldigt duktig. Han har bara haft en tävlingshäst och man måste vara duktig för att lyckas.

Lindqvist: ”Jag har fått Activity-vibbar”
På stallbacken stod det samspelta tränarparet Bengt Simberg och Anders Lindqvist som båda har skött träningen av Wild Love.

– Det är fantastiskt, helt otroligt. Anders var ju stor i korken innan och sagt hur bra hon är men jag var lite försiktig. Men nu blir jag stor i korken jag också, sa Bengt Simberg om hästen som han köpte på auktion 2015 för 35 000 kronor.

– Just nu betyder hon allt. Det har förändrat mitt liv, fortsatte pensionären.

Simberg log förnöjt åt att Anders Lindqvist varit så optimistisk inför loppet.

– Jag var väldigt realistisk, sa Anders Lindqvist.

– Jag har ju fått ”Activity-vibbar” och det är en helt fantastisk märr. Bengt har inte vetat om hur bra hon är och många vet inte hur hon är. Nu siktar vi på Prix d’Amerique!

Erik stöttade Arquana As som visade skalle
Det bjöds som sagt på flera femstjärniga insatser och imponerande prestationer den här lördagen. Men vi tar här övriga lopp i kronologisk ordning.

Arquana As visade prov på en förstklassig inställning när hon vann Stoeliten, tillika V75-inledningen, för Erik Adielsson. Det Timo Nurmos tränade stoet satt i fjärde- femte par utvändigt och följde med i angrepp ute i spåren genom sista kurvan. Över upploppet hade inte Arquana As aktionen med sig men väl understödd av Erik Adielsson, som stöttade hästen samtidigt som han körde, kunde hon ändå avgöra till en knapp seger precis på mållinjen. Segertiden blev 1.12,7/2160.

– Jag får säga att hästen hade en fantastisk inställning. Hon spenderade de sista metrarna 50 metrarna att till 50 procent hålla sig i trav och 50 procent att få mulen först. Det var jättekritiskt och jag fick gambla lite och lita på henne och hon tog mig hem, berömde Erik Adielsson.

Succéköpet på auktionen fortsätter imponera
Rotate går bara från klarhet till klarhet och har gjort stor succé hos nya tränaren Björn Goop. På fyra starter har det blivit tre segrar och en andraplats, och nu kom den tredje V75-segern i Goops regi när han vann finalen. Och detta i mycket imponerande stil. Rotate fick öppna hårt för ledningen och det var tufft tempo loppet igenom. Första varvet travades efter 1.11 och varvet kvar kom Mika Forss fram utvändigt med Power Blaster och tryckte upp tempot rejält. Men ingenting kunde knäcka Rotate som stod helt i en klass för sig. Över upploppet bara prisade han undan och Björn Goop kunde vända sig om och konstatera att stallkamraten Astronascente Zac lifta med till andraplatsen från rygg på ledaren. Segertiden blev 1.11,5/2140a och på de här fyra starterna för Goop har Rotate sprungit in 700 000 kronor.

– Det gick väldigt fort där varvet kvar upp till 700 kvar. Det hade gått 1.11 upp dit och det var alldeles för fort, men han kändes så bra och hade tränat bra. Han var modig och stark, berömde Björn Goop om hästen som såldes på auktion tidigare i år för 250 000 kronor och redan har betalat av sig med råge.

Makalös insats av Jaguar Dream – ”Otroligt häftigt”
I Silverdivisionen, V75-3), fick vi se en våldsam prestation signerad Jaguar Dream. Tillsammans med sin tränare och kusk Claes Sjöström fick han trava utvändigt om ledande storfavoriten Cab Lane hela vägen. Tempot var högt uppskruvat via 1.08,5 första 500 och 1.10,8 första varvet med en pigg Cab Lane i täten. Men i sista sväng såg Jaguar Dream makalöst bra ut när han slog klorna i ledande Cab Lane. ”Jaguaren” kastade sig över sitt byte och kopplade retfullt enkelt greppet inne på upploppet. Han avgjorde i ett nafs och och det var en makalös insats som hästen bjöd på.

– Det var otroligt häftigt. Jag fick ett bra svar av honom bakom bilen och provade för ledningen men fick svar. Just då kändes det lite kört när vi inte kom förbi. Men idag var han på sitt allra bästa humör och han var fantastisk, sa Claes Sjöström om hästen som delägs av hans mamma och pappa Ulla och Björn. Den högkapabla hästen har tidigare varit skadedrabbad men har kommit tillbaka i år på ett strålande vis.

– Sedan vi kom igång och startade i vintras har det gått väldigt bra. Han har tagit loppen på ett bra sätt, sa Claes som därmed laddade upp på bästa sätt inför Elitloppet där han kör för första gången när han sitter upp bakom Seismic Wave..

Ny häftig uppvisning av en tysk stjärna
I V75-4 fick vi se en ny enorm prestation och det var den tyska hästen Venture Capital som tillsammans med Michael Nimczyk plockade ner favoriten Halo Am. Den sistnämnde höll enkelt ledningen från innerspåret bakom bilen och fick bestämma i ett behagligt tempo i täten. Från första 500 efter 1.12,9 kunde han sänka tempot till 1.15,1 första varvet. Då körde Michael Nimczyk fram utvändigt om ledaren med Venture Capital inför slutrundan. Sedan gick det undan värre och via en rasande snabb avslutning plockade Venture Capital ner Halo Am mitt på upploppet från dödens. Detta efter 1.10 sista varvet och 1.08 sista 500. Halo Am höll bra som tvåa men mötte helt enkelt övermakten den här dagen. Michael Nimczyk berättade efter loppet att det här är en champion och att han har allt.

Upstate Face skrällde till 35 ggr från spår tolv
Upstate Face var en riktig smällkaramell när han spurtade till seger i V75-4 för Adrian Kolgjini. Det drog ihop sig till en tät upploppsstrid när Easy Cash kopplade greppet och utmanades av Eddy West. Men längst ut i banan dök Upstate Face upp och precis före mållinjen var han först tillsammans med Adrian Kolgjini. De här tre främst i mål profiterade på det stenhårda utgångstempot som blev där Oxidizer tvingades till 1.06 första 500 metrarna för att få ledningen. Upstate Face satt sist i fältet och följde med i angrepp ute i tredjespår genom sista sväng där de framförvarande hästarna Easy Cash och Eddy West drog fram honom. En rejäl skräll till 35 gånger pengarna som höjde värde på V75 rejält.

Billie de Montfort suverän i Stoeliten på 1.09,5
Billie de Montfort tog hem Stoeliten efter ledning från start till mål i V75-6. Fransyskan var som vanligt väldigt snabb den första biten och höll enkelt ledningen från innerspåret. Hon drog i ett hårt tempo, första 500 efter 1.08,8 och första varvet gick efter 1.10. I rygg på ledaren satt comebackande Hevin Boko och i andra par utvändigt favoriten Double Exposure. Men den sistnämnde har inte någon toppform ännu och hon höll farten till en tredjeplats. Istället var det Hevin Boko som vreds ut från rygg på ledaren och utmanade. Hon svarade för en fenomenal årsdebut men kunde aldrig koppla greppet på Billie de Montfort som bröt ut flera spår över upploppet. Domarna tittade länge på incidenten om hon hade stört Hevin Boko, men friade. Billie de Montfort tränas av Sebastien Guarato och kördes till seger av Gabriele Gelormini. Vinnartiden blev helt lysande 1.09,5/1640a. Det tioåriga stoet vann Fyraåringseliten på Solvalla under elitloppshelgen och är fortfarande stil going strong.

Sju rätt på V75 gav 562 646 kronor. Se även dagens V75 resultat lördag 29 maj 2021

Michael Carlsson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.