Summering av V75 lördag 24 april 2021


Aetos Kronos är klar för Paralympiatravets final efter en enorm prestation i den tredje deltävlingen.

– Han är grym! konstaterade segerkusken Magnus A Djuse.

Halmstadtravet stod värd för lördagens V75® och dagens sportsliga höjdpunkt avslutade omgången. Paralympiatravets tredje deltävling hade lockat ett starkt startfält och favorit var Cyber Lane. Han spelade inledningsvis en huvudroll när han tvingade andrahandsfavoriten Handsome Brad att öppna första halvvarvet på snabba 1.06,9 för att försvara ledningen, men båda dessa fick senare ikläda sig statistroller i skuggan av Aetos Kronos. Jerry Riordans världshäst gjorde en närmast omöjlig prestation när han trots tolftespår, galopp på den första bortre långsidan och två svängar i tredjespår, pulveriserade motståndet och vann överlägset.

– Han är fantastisk. Vilken prestation han gjorde. Han är stenhård och har ett hjärta av guld, sa Magnus A Djuse.

Men den unge toppkusken var inte nöjd med sitt val att anfalla från femte par utvändigt redan i den andra svängen, när Peter Untersteiner gick ut framför med Heart Of Steel och gjorde så att Aetos Kronos blev hängande i tredjespår.

– Det blev lite fel när Peter gick ut och vi fick en dryg väg fram. Men han kämpade hela vägen och in på upploppet kändes det under kontroll, jag vet att han aldrig ger sig och jag trodde inte att han skulle släppa någon förbi sig.

Aetos Kronos är den sjunde hästen att ta plats i Paralympiatravets finalfält. Loppet körs på Åbytravet 8 maj och sedan tidigare är följande hästar klara: Delia Du Pommereux, Ecurie D., Gelati Cut, Racing Mange, Very Kronos och Who’s Who.

”Tar hellre en rosa biljett”
I silverdivisionen brottades Vikens High Yield med spår elva bakom startbilen men det löste Robert Bergh genom att lämna tredje par utvändigt och svepa till ledningen på den första bortre långsidan. Väl i spets drog sjuåringen musten ur motståndet och dundrade undan till imponerande triumf.

– Nu är han klar för silverfinalen under elitloppshelgen, så blir han inte inbjuden till Elitloppet får vi gå ut där. Men jag tar hellre en rosa biljett. Det är givetvis ett skämt, men han är oerhört duktig, sa Robert Bergh med ett stort segersmil.

Dunderskräll i klass II
Med fem segrar på sex starter bakom sig spelades Wingait Henke till omgångens största favorit i klass II och när han tog ledningen från start var det upplagt för promenadseger. Men i slutkurvan började han hissa nödflagg och in på upploppet kopplade utvändige Yuvaraj grepp. Han fick emellertid nöja sig med andraplatsen då jätteskrällen Digital Process spurtade förbi på lätta hovar efter att ha hittat ut från ledarryggen.

– Det är helt fantastisk! Vi hade mycket tur i loppet men jag får säga som Ingemar Stenmark sa, att ju mer jag tränar desto mer tur har jag, sa hästens tränare Stanley Ekberg.

För kusken Sören Boel var det en efterlängtad seger.

– Det är fantastiskt! I 19 år har jag väntat på min första V75-seger och i dag satt den!

”Skakar i hela kroppen”
Omgången innehöll två försök i diamantstoet och det första gick till Fredrik Perssons toppsto Ultra Bright. Hon startade med 40 meters tillägg men lotsad av Örjan Kihlström klädde hon av motståndet via en slutrunda på 1.11,4.

– Jag känner sådan stolthet över hästen! Och fantastisk vilket fint lopp Örjan gav henne, sa den strålande glade tränaren.

I det andra försöket i diamantstoet skrällde Ann-Britt Hansson-tränade Ottillia Fri, som ivrigt påhejad av Marc Elias drog längsta strået i en tät slutstrid med Kali Smart. Det var årets andra skrällseger i V75 för det sexåriga Visbystoet.

– Att ha en häst som kan hävda sig på V75 så här och vinna igen två-tre månader efter förra gången.. Jag skakar i hela kroppen, sa hästens ägare Johan Rosvall.

5,3 miljoner för sju rätt
Jörgen Westholm-tränade Digital Dominance (Örjan Kihlström) spurtade hem klass I innan Adrian Kolgjinis Upstate Face (Carl Johan Jepson) tog en respektingivande seger från ledningen i bronsdivisionen.

– Han vann helt okörd i stort sett. Det var en fantastiskt fin häst, sa segerkusken Carl Johan Jepson.

På V75 delade alla rätt ut 5 315 188 kronor, sex rätt 14 624 kronor och fem rätt 673 kronor. Se även dagens V75 resultat lördag 24 april 2021

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.