Summering av V75 lördag 16 januari 2021


Starkast i landet? Pacific Face bjöd på en sällsynt styrkedemonstration i Arvid Stjernswärds Minne på Jägersro.

– Han ville bara krossa idag. Det var mäktigt, berättade en lycklig Giuseppe Lubrano efter loppet.

Tekniken har han aldrig haft. Men styrkan och modet har gjort Pacific Face till dubbelmiljonär och på lördagen fick Giuseppe Lubranos pansarvagn sin första fullträff i högsta klassen på V75®.

Detta efter ett oerhört offensivt upplägg från Lubrano som såg till att köra sina konkurrenter möra i god tid innan mål. Efter att Flemming Jensen och Slide So Easy svarat ut favoriten Gareth Boko i startrusningen så gjorde Lubrano sitt drag.

Han skickade fram sin häst i full fart för att själv få överta kommandot. Men trots att Pacific Face sprang så fort han kunde, vilket innebar 1.09-fart i ett halvvarv, så vägrade Jensen att ge ifrån sig föringen.

En duell halvvägs in i loppet som borde ha fällt båda hästarna. Men när Slide So Easy gav upp så fortsatte Pacific Face att tåga och istället för att krokna så sträckte han på sig då Nadal Broline utmanade över upploppet.

– Jag trodde att han skulle släppa, men när Flemming svarade så blev hästen peppad. Han ville bara krossa honom i ledningen, förklarade Lubrano som tror att de två starterna på Vincennes i vinter kan ha lyft Pacific Face till en ny nivå.

– I första starten där nere så gick han sig trött i backen. Och den här hästen har nästan aldrig varit trött. Efter det har han blivit mer löpvillig, mer framåt, man behöver inte vara på honom. Det var därför jag körde som jag gjorde. Han travar som han gör och i sista sväng kanske han såg slagen ut, men jag visste att han skulle öka igen på rakan och svara den som kom. Det gör han alltid. Han var inte trött idag heller, han hade 88 i puls efteråt. Normalt har han 84-85 så det kanske tog lite mer, men han var inte trött. Det är en väldigt speciell häst, jag jämför honom gärna med Etain Royal. En häst som har hjärtat och inställningen och kan vinna även om han inte kan springa lika fort som de andra.

Hur stor är den här segern för dig?

– Det är väldigt stort. Att vinna gulddivisionen på det sättet, det gör mig väldigt stolt. Nu siktar vi mot finalen 6 februari och hoppas att han är lika bra så, avrundade Giuseppe Lubrano.

Spräckte segernollan
Att samla ihop till en seger är ett slitet uttryck inom travsporten. Men sällan har det varit mer passande än då Taxi Out höll undan och fastställde utdelningen på V75 till 18 439 603 kronor för tre vinnande system.

Detta sedan Jörgen Sjunnesson släppt ledningen till Don Cash, återfått den då den senare galopperade och sedan hjälpt femåringen till karriärens första seger.

– Fantastiskt skoj. Det är en kämpe, en otroligt sympatisk och trevlig häst som alltid gör sitt jobb. Han gör det jäkligt bra idag, precis som han alltid gör, berömde tränaren Ola Karlsson som firar allt större framgångar i travets elitserie.

För Sjunnesson innebar det en riktigt skrälldubbel då han dessförinnan satt dit omgångens största knall Glimma Blixten, tränad av Sven-Erik Andersson och med bara två procent av spelet i ryggen.

Kolgjini slog till
En annan skräll modell större bjöd Adrian Kolgjini på bakom Eclipse Am efter en snygg smygresa över tre varv. Conrad Lugauer hittade till ledningen från fjärdespår i voltstart med spetsälskande Night Brodde som tackade med att kuta undan i överlägsen stil. Magnus Dahlén-tränade Alhambra Mail kontrollerade motståndet utvändigt ledaren för Ulf Ohlsson medan Jerry Riordans nyförvärv Cargo Door ledde runt om för Magnus A Djuse.

Se även dagens V75 resultat lördag 16 januari 2021.

Robin Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.