Summering av V75 lördag 14 november 2020


Spikrakt uppåt och med Frankrike i sikte. Very Kronos infriade förväntningarna som omgångens megafavorit under V75® från Romme.

– Man tror att man ska kunna utveckla honom till något riktigt bra, sade en lättad Svante Båth.

SM-guldet på världsrekord gjorde honom populär bland spelarkåren. På lördagen fick Very Kronos ikläda sig rollen som omgångens största favorit under en dubbeljackpot på V75.

En ovan roll för en häst som allt som oftast tagit till galoppen när det gällt som mest. Men nu verkar sexåringen äntligen redo att leva upp till de enorma förväntningar som omgärdat honom sedan debutvinsten på en 1.15-tid över full distans för drygt tre år sedan.

– Det är jätteskönt när han sköter sig. Idag var han exemplarisk och det såg ut som att Erik kunde köra precis som han ville, konstaterade Svante Båth sedan han sett Erik Adielsson skicka till ledningen och kontrollera varje meter av gulddivisionen.

Nu väntar final på V75, sannolikt åter som favorit, innan hästen får prova lyckan i Paris vilket kanske äntligen kan ge ett kvitto på hur långt den strulige talangen räcker mot de allra bästa.

– Vi tar finalerna om 14 dagar, sedan har han ett bra lopp på Vincennes 19 december. Man drömmer alltid vidare, men när nästa dröm slår in får vi se. Vi har tittat på de här två loppen framåt, sedan får vi se, summerade Båth och svarade tydligt nej på frågan om han såg en start i världens tuffaste travlopp Prix d’Amerique i slutet av januari som en tänkbarhet.

”Ett svårt beslut”
Desto mer dramatiskt blev det i den inledande avdelningen där ledande Gandalf Jaam och Jonas Moberg kontrade ut utvändige Digital Literacy med Örjan Kihlström.

Men man gjorde det genom att springa hela upploppet med vänstra sulkyhjulet en bra bit innanför pinnarna som markerar bangränsen. Ett regelbrott som kunde ha kostat segern.

– Vi kan inte med säkerhet säga att han vinner fördel på att han kör något innanför bangränsen. Det står i reglementet att ekipaget ska diskvalificeras om de vinner fördel, men här kan vi inte med säkerhet säga att han gör det. Om det varit ännu hårdare i mål hade det varit en annan sak. Det var ett beslut som diskuterades länge, då kan man säga att det var ett svårt beslut, förklarade riksdomare Johan Pettersson domen där Moberg kom undan med 1 500 kronor i böter – något han lär betala med glädje.

– Han tappade travet lite grann 50-75 kvar, då hade jag nästan gett upp, men när han hittade benen så orkade vi kontra. Hästen bryter lite i sista sväng och vi var väl lite innanför pinnarna, det var tur att det inte blev något krångel av det, sade en överlycklig Moberg och fyllde i:

– Den här segern värmer verkligen.

Revanschernas afton
Örjan Kihlström revanscherade sig omgående då han placerade Daniel Redén-tränade Joyful Trix utanpå ledaren och lyckades stå emot Laleh Pellini/Björn Goop i en ännu tightare upploppsduell. Det blev tändvätska för Goop som åkte ut med He’s Marvelous, tryckte totofavoriten Admiral/Per Lennartsson i galopp och sedan dominerade stayerloppet efter behag.

Således var det Lennartssons tur att söka upprättelse och den kom bakom Jörgen Westholms Gardner Shaw via ledningen. Linda Sedström hade bara en styrning och behövde inte blanda sig i några vendettor.

Final Dream styrdes resolut till ledningen, tilläts aldrig dämpa tempot, men kunde ändå hålla nosen före ettrigt spurtande Island Life och Robert Bergh.

– Vilket race, jag har puls, herregud. Vad varvade de på, 1.10, det är helt sjukt, flämtade tränaren Magnus Jernemyr som inte hade några problem att jämföra första V75-segern med sina otaliga framgångar på handbollsplanen.

– För min del, det här slår allt. I alla fall när man vinner, konstaterade den forne landslagsstjärnan sedan hans sambo åkt runt på dagssnabbaste 1.11,2/1 640 meter autostart.

Ny jackpot
Därmed var det Berghs tur att få blodad tand och logiken fullbordades sedan han bytt häst och rundat av omgången bakom favoriten Van Gogh Z.S.

– Det var ruskigt bra. Han blev lite het efter 250 meter då är det alltid svårt att stå emot när det är lite smetig bana och bra hästar emot, konstaterade Bergh sedan han fastställt utdelningen på V75 till blygsamma 1 299 kronor.

Jackpot på fem rätt innebär att en ny het spellördag väntar på Jägersro där ATG uppskattar 55 miljoner kronor bara i sjurättspotten.

Se även dagens V75 resultat lördag 14 november 2020

Robin Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.