Summering av V75 lördag 13 februari 2021


Erik Adielsson blev V75 Champion. Henriette Larsen V75 Ungdomschampion. Det skrällde rejält på V75® på Åby och ingen klarade sju rätt – sex rätt gav över en kvarts miljon kronor. Dessutom vann en ensam spelare med fem rätt 1,8 miljoner kronor på V5.

Det skrällde alltså rejält på Åby men i V75-6 blev det en favoritseger sedan Erik Adielsson dominerat loppet från spets med Morotai Degato. En seger som även la grunden till slutsegern i kuskmatchen V75 Champions för Erik Adielsson. Solvallakusken var favorit hos spelarna att ta hem titeln och han var också jämnast denna skrällördag med även en andraplats, en fjärde- och två femteplatser och i kuskmatchen inom V75. I ett lopp blev han först utanför prispengarna.

– Det är jätteroligt, det var några år sedan jag gjorde det sist. Jag är jätteglad men vill passa på att nämna att det var Örjan Kihlström som vann hela året och det tycker jag är värt att nämna för han gjorde en fantastisk prestation och den som vinner flest lopp på tolv månader gör det bra…MEN… i dag är jag champion, sa Erik Adielsson som även hyllade Morotai Degato.

– Han var fantastiskt bra. Hästen hade bra spänst hela vägen hem och krafter kvar. Den där kommer Oskar Kylin Blom få mycket roligt med tror jag, det var en upplevelse.

Stolt över mitt team
Oskar Kylin Blom tränar vinnaren som övertygar i start efter start.

– Han har gått ifrån 200 000 till 800 000 nu på bara några starter. Jag är mäkta imponerad av hästen, jag såg att han inte ens drog norsken och ändå bara åkte han ifrån dem på det viset. Jag är otroligt stolt över mig och stolt över mitt team och jätte jättestolt över Erik som löste det, sa Gävletränaren.

I V75-1 visade sig att den mest meriterade hästen också var bäst. Princess S.W. var ensam med 40 meters tillägg och när Peter Untersteiner kunde ge henne en ryggresa och draghjälp ända till upploppet så tackade den sjuåriga miljonärskan med en sylvass spurt som ställde övriga schack matt.

– Vi hade 14 hästar framför oss, och allra helst här på Åby om två slinker invändigt till slut, det ska mycket till att runda 14 hästar. Det var bra gjort av henne, men vi fick ganska bra draghjälp också, sa Peter Untersteiner.

Två 40-oddsare
I V75-3 såg det ut som att Stefan Persson avgjort loppet efter en kanonstart från tillägg och sedan placerat favoriten Quantum Roc tidigt i spets. Fortfarande på upploppet såg det avgjort ut men då plötsligt stumnade femåringen. Samtidigt hittade Jorma Kontio fritt från tredje invändigt med Pekka Korpi-tränade Artful Deimos och 43-oddsaren avslutade dubbelt så fort sista 100 meterna och hann förbi kort före mål.

Även V75-4 bjöd på en jätteskräll då Johan Untersteiner lotsade 44-oddsaren North Dakota först över mållinjen. Från tredje invändigt kunde Johan Untersteiner slinka ut i andra utvändigt 550 meter från mål och 200 meter senare fick det fyraåriga stoet anfallsorder och hon kopplade tidigt greppet och släppte sedan ingen förbi sig. Åmålamatören Thomas Carlsson var närmast chockad efter att ha jobbat in sin första tränarseger på V75 från stallbacken.

– Det är helt otroligt. Jag är helt mållös, en är ju en lallare så det är helt fantastiskt, sa 54-åringen som älskat trav sedan tioårsåldern.

V75-5 var ett styrkeprov över dryga tre kilometer och det blev ännu en stor överraskning sedan de flera av de betrodda gjorde bort sig direkt med galopp. Adrian Kolgjini ledde loppet varje meter med 27-oddsaren Dreamstone. Danske amatörtränaren Bjarke Haagensen tränar den tappre skrällvinnaren. En vinnare som imponerade oerhört var Oxidizer som avgjorde lekande lätt in mot upploppet i V75-7 trots ett lopp utvändigt favoriten Broadway Sun. Carl Johan Jepson satt i sulkyn och tränar gör Axevallas David Persson.

– Han var enormt bra i dag, jag finner knappt ord, sa David Persson om den sexårige valacken.

Henriette V75 Ungdomschampion
V75 Ungdomschampion blev Henriette Larsen som från rygg ledaren kunde defilera sista biten med 13-oddsaren Bara du Chene sedan ledaren andrahandsfavoriten Lucky Truc överraskande galopperat i mitt på upploppet.

– Jag tycker att jag har jobbat mycket i motvind nu och det var första årssegern så det värmde extra mycket. Loppet blev exakt som jag önskat det, sa Halmstadkusken som bjöd på en härlig segergest.

Bengt Berg tränar vinnaren och han var tagen och tårögd och hyllade den färska championkusken efter segern i V75-2.

– Perfekt av henne, va duktig hon är. Det var ett perfekt lopp för hästen, rygg ledaren hela tiden och gick ut…det kunde inte bli bättre. En V75-seger känns ofattbart, sa Färjestadsamatören.

Ingen klarade sju rätt på V75 och därmed väntar jackpot med chans på 50 miljoner kronor på sju rätt nästa lördag då V75 avgörs på Mantorp. Sex rätt gav 252 726 kronor och fem rätt 5 497 kronor.

Se även dagens V75 resultat lördag 13 februari 2021

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.