Summering av V64 måndag 7 oktober 2019


En häst som kunde ha haft någon miljon till på kontot. Så beskriver Johan Untersteiner Guzz Mearas – vinnaren av årets upplaga av treåringsloppet Sikta Mot Stjärnorna som avgjordes på Mantorp på måndagskvällen.

– Nu hoppas vi på revansch från kriteriet i Breeders’ Crown i stället!

Med åtta försökslopp i serien avverkade var det dags för finalen av Sikta mot stjärnorna på Mantorptravet på måndagen. Björn Goop-tränade Zola Key spelades till klar favorit men blev alldeles för het i ledningen för Carl Johan Jepson och sprang sig trött i förtid.

I stället blev det revanschens kväll för Guzz Mearas och Johan Untersteiner som nu fick full utdelning igen. 200 000 kronor var segern i Sikta mot stjärnorna värd. Äger gör ”Stall Kennys Andelshästar 64” där Guzz Mearas är uppdelad i 20 andelar. Johan Untersteiner fick ett bra lopp i andraparet utvändigt med Guzz Mearas och tog upp jakten på ledarhästen 700 meter från mål. Zola Key passerades i den sista kurvan och över upploppet hängde hästen från Halmstad av allt vad motstånd hette.

– Min häst är både stark och snabb. När det blev första varvet i rygg kändes det väldigt bra. Jag hade en härlig känsla i tömmarna på min häst – så orolig var jag aldrig riktigt, sa Johan Untersteiner.

Fem längder var segermariginalen i mål före Optimum Terminator och Zola Key som höll till tredjeplatsen. Segertiden 1.12,9 över 2140 meter, auto.

Revansch i Breeders?
Johan Untersteiners Guzz Mearas tog femte segern i tionde starten. Hästen galopperade bort sig i ”långa E3” i somras och missade en plats i kriteriefinalen på Solvalla i den senaste starten efter en tapper insats som trea.

– Lite har vi att slipa på men jag tycker att han ska kunna utmana de bästa treåringarna. Nu hoppas vi hoppas på revansch från kriteriet i Breeders’ Crown i stället med semifinaler om tre veckor ungefär, sa Untersteiner jr.

Svepning av Velegance
Johan fick köra ett par av pappa Peters hästar under kvällen. Efter seger med Everton i V64:ans tredje avdelning och Velegance i den fjärde, fulländades ett äkta hattrick i Sikta Mot Stjärnorna. Kvällens prestation stod annars femåriga stoet Velegance för. Peter Untersteiner tränar stoet som var överlägsen i ett lopp för fyraåriga ston.

Efter att ha galopperat bort en hel del slantar imponerade hästen mycket i tredje segern i karriärstart nummer 18. Velegance stod med sämsta spåret i ett lopp med spårtrappa och rundande fältet på den sista bortre långsidan och klev undan. Segertiden 1.14,1 över 2140 meter auto.

– Den stora grejen vara att köra felfritt och i kväll var hon lugn och förnuftig bakom bilen. Att ställa på i spåren 700 kvar i fjärdespår och sitta i ledningen 400 kvar och vinna- ja, det är sällan det händer, sade Johan Untersteiner.

Timo Nurmos-tränade Ajlajk var överlägsen i ett lopp för Jorma Kontio utanför V64-spelet. Fyraårige Ajlajk, efter toppstoet Annika med Maharajah som pappa, gjorde karriärens första start i början av september och har nu tre raka segrar. Sex rätt på V64 delade ut 1 738 kronor.

Se även dagens V64 resultat måndag 7 oktober 2019

Mikael Wikner, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.