Summering av GS75 söndag 25 april 2021


Björn Goop hade en storartad söndag på Solvalla. Han vann fyra lopp inom GS75® och mest imponerade egentränade Short In Cash.

– Jag är glad att han var tillbaka där förhoppningarna har varit på honom, sa topptränaren.

Björn Goop satte tonen direkt i GS75-1, där hans talangfulla sto The Primerose gjorde sin första start som fyraåring. Hon inledde tävlingskarriären i höstas och efter en andraplats i debuten tog hon tre raka segrar. När hon nu var tillbaka efter vinterträning stack hon till ledningen och en söndagspromenad senast hade hon ytterligare en etta i resultatraden.

– Det sa kanske inte så mycket. Hon öppnade snabbt och fick ledningen och sedan gick det sakta. Men stilen var jag nöjd med. Hon gick undan med gott om krafter kvar och var lite flegmatiskt, precis som man vill ha ett sto i början, sa Goop.

Med Galant Sisu laddade Björn Goop hårt från start och från ledningen avfärdade hästen favoritspelade Arquana As försök att gå i klinch. För Short In Cash var vägen till vinnarcirkeln en annan. Han serverades ett lopp som tvåa i andraspår bakom favoriten Global Undecided. Ledande Island Life dundrade på i högt tempo i ledningen men i slutkurvan tröt hans krafter. Global Undecided hade inte heller något svar när Goop satte in stöten och sedan favoriten försvarat sig med galopp stack Short In Cash undan till säker triumf.

– En mycket bra dag. Alla hästarna var bra överlag men den som utmärkte sig mest var Short In Cash. han var jättefin, sa Björn Goop.

Premiärseger för Gocciadoro
Goops fjärde seger inom GS75 kom som lånekusk bakom Alessandro Gocciadoros Alpago W.F. Den italienske topptränaren, som skördat stora framgångar i Sverige tidigare, har 15 hästar på sin filial på Söderby Gård utanför Stockholm och han kvitterade nyligen ut Solvallalicens. Med Alpago W.F. gjorde han debut som hemmatränare på huvudstadsbanan och femåringen hade inga bekymmer med att bärga segern sedan Björn Goop kört till ledningen.

Skräll i kallblodsloppet
Dagens fetaste segercheck uppgick till 100 000 kronor och delades ut i Centaurs lopp för kallblod. Där gjorde favoriten Gorm en slät figur och kastade in handduken tidigt trots en fin resa. Istället var det Nathalie Bloms barfotatravande Björlifanner och Jörgen Westholm-tränade Guli Rubin (Erik Adielsson) som gjorde upp över upploppet och när mållinjen skars var de båda skrällarna jämsides. Inte ens målfotot kunde skilja hästarna åt och därmed fick de dela på segern.

– Han gör det ruggigt bra i dag och en riktigt bra slutkurva. Sedan in på upploppet kände jag att Erik kom närmare och närmare men jag vågade inte riktigt släppa av. Så det var precis sista metern som jag vågade släppa till honom lite och det var väl därför vi landade med dött lopp, sa Nathalie Blom.

Linda Sedströms Firebird Scoop skrällde också när han tog en imponerande seger från ledningen tillsammans med Tobias J Gustafsson och Reijo Liljendahls USA-import Perpetuate imponerade även han då han med Örjan Kihlström i sulkyn rundade motståndet från spår tolv och vann i överlägsen stil.

– Jag tycker att han är överlägsen i klassen. Vi vill skynda långsamt och bygga hästen men han har lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet och får han vara frisk tror jag att han kan vara med i lite större sammanhang, sa Liljendahl.

De som prickade in samtliga vinnare på GS75 fick för det 4 149 kronor. Sex rätt delade ut 105 kronor och fem rätt 20 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.