Summering av GS75 söndag 18 oktober 2020


Skrällarna stod minst sagt som spön i backen. Ingen klarade av att hitta alla sju vinnarna på Grand Slam 75 – och det blir en ny jackpot till nästa omgång. En av anledningarna var Sato som gjorde comeback efter snart ett år långt uppehåll och vann direkt.

Axevalla var värd för söndagens miljonspel där skrällarna radade upp sig. Det började direkt när åtta-procentaren Mahara Gutha spurtade till seger för Stefan Persson. Sedan slog Joakim Lövgren till med egentränade Palais Borbon som var streckad på blott tre procent. Lika mycket streckad var Air Space i loppet efter när han vann ungdomsloppet för Simon Helm. Omgångens största skräll levererade Kim Eriksson i den fjärde avdelningen bakom Arc En Ciel som var streckad på två procent.

Hemmatränaren Niclas Stenqvist vann den femte avdelningen med Valrhona Face, innan vi fick sen en imponerande comeback i GS75-6. Sato hade inte startat sedan nyårsafton i fjol och trots en löpning utvändigt om ledaren kopplade den kapable hästen greppet på upploppet och vann enkelt för sin tränare Håkan E Johansson. Joakim Lövgren avslutade Grand Slam 75 med omgångens enda favorit som höll. Det var Eldorado B. som snabbstartade till ledningen och fick bestämma tempot. Han hade sedan inga problem att hålla undan till en lätt seger. Därmed blev tränaren Joakim Lövgren hundraprocentig med två segrar på lika många starter.

– Det var sprintertävling. Jag hade snabbaste hästen och hade framspår och kunde blåsa till från start. Han öppnar snabbt när han är i form och det här var en bra uppgift för honom, sa Lövgren.

Värdet på Grand Slam 75 var över fyra miljoner kronor redan efter fem avdelningar. Efter att Sato vunnit den sjätte var samtliga system bortsopade. Ingen hittade sju rätt således och det blir en ny jackpot i nästa Grand Slam 75 som körs om två veckor i Östersund. Nästa helg är det nämligen V75-tävlingar med semifinaler i Breeders Crown på Solvalla. Sex rätt på Grand Slam 75 gav 587 761 kronor och fem rätt gav 10 048 kronor.

Se även dagens GS75 resultat söndag 18 oktober 2020

Michael Carlsson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.